Intrebari frecvente legate de promovarea cauzei tale

Instrumentele de promovare din pagina cauzei puse la dispozitie de platforma Sprijina Oameni iti permit sa distribui proiectul tau familiei si prietenilor tai. Aici sunt cele mai comune intrebari despre “cand” si “ce” sa distribui comunitatii tale.

Cele mai frecvente intrebari

  • Cat de des ar trebui sa postez o actualizare sau sa distribui cauza pe retelele de socializare?

Iti recomandam ca cel putin o data la 2-3 zile sa postezi o actualizare sau o distribuire pe reteaua de socializare pe care tu esti cel mai activ. Fiecare comunitate este diferita, totusi - asculta-ti sustinatorii! Raspunsul comunitatii tale poate deveni o "influenta" in a determina cat de des ar trebui sa distribui cauza ta pe retelele de socializare sau sa faci actualizari pe parcursul evolutiei de promovare.

  • Ce ar trebui sa contina actualizarile mele?

Distribuie cele mai semnificative puncte ale evolutiei cauzei tale (ex. am colectat 50% din obiectivul meu, am primit 20 de donatii, etc) sau sa multumesti sustinatorilor tai. Daca strangi bani pentru un caz medical sau o urgenta, vorbeste despre starea de sanatate actuala a pacientului. Daca colectezi bani pentru un proiect comunitar vorbeste despre progresul acestuia.

  • Cine vede actualizarile mele?

Sectiunea “Actualizari” se poate vizualiza din pagina de cauza. Oricine vede pagina campaniei tale poate vedea de asemenea orice actualizari ai postat. Odata ce ai postat o actualizare, tu nu o mai poti modifica, deci fii sigur ca iti place inainte sa o postezi!

  • Pot adauga o imagine sau un video in actualizare?

Pe Sprijina Oameni in sectiunea “Actualizari” se pot posta texte, poze si un scurt video.

  • Cum pot distribui cauza mea pe retelele de socializare?

Distribuie o poveste personalizata. In cateva propozitii scurte, explica care este scopul pentru care colectezi fonduri. Fa-i pe ceilalti sa inteleaga cat de mult conteaza pentru tine sau pentru pacient daca se doneaza si se distribuie cauza. Eticheteaza familia si prietenii tai care au donat sau distribuit cauza ta, pentru a le multumi. 

  • Ce sa fac daca nu am cont pe o retea de socializare?

Este ok! Poti organiza petreceri caritabile, sa trimiti un email familiei si prietenilor tai pentru a impartasi cu toata lumea cauza ta. Vezi mai multe solutii despre cum sa colectezi bani offline aici. 

  • Nu sunt sigur daca imi doresc ca familia si prietenii mei sa imi vada cauza. Sustinatorii vor dona daca eu nu imi distribui cauza in comunitatea apropiata?

Campaniile de strangere de fonduri incep mereu cu donatii din partea familiei si a prietenilor inainte de a se colecta fonduri de la necunoscuti. Familia si prietenii adesea cauta o metoda pentru a-i ajuta, dar de regula nu stiu cum sa o faca - oferindu-le posibilitatea sa doneze pentru cauza ta ii vei face sa se simta bine.

Persoanele necunoscute doneaza atunci cand aud ca familia sau prietenii initiatorului sau a bolnavului au donat la randul lor. De aceea este foarte important sa ceri familiei si prietenilor tai sa distribuie cauza ta si sa doneze cat de mult pot! 

Poti sa atragi necunoscuti care sa doneze distribuind o poveste convingatoare cu ajutorul presei locale. Vezi sectiunea "Ghidul de constientizare media" pentru mai multe sugestii.

  • Unde gasesc comunitatile care sa fie interesate de cauza mea?

In timp ce majoritatea initiatorilor isi gasesc prietenii si familia pe Facebook, Twitter sau alte retele sociale nu uita si de alte comunitati sau grupuri, chiar si cele de care nu apartii.

Cum functioneaza Sprijina Oameni

Campanii de strangeri de fonduri pentru nevoi personale

Ghidul de constientizare media

Tipuri de promovare a campaniilor de strangeri de fonduri in social media

Manageriaza-ti campania ta de strangere de fonduri

ABC’ul campaniilor de strangere de fonduri pentru cazurile medicale

Donatiile si primirea fondurilor obtinute

Notiuni de baza pentru a face o donatie

INCA NU AI GASIT CEEA CE CAUTI?