Misiune, viziune, valori, obiective Sprijina Oameni


Misiunea noastra este de a promova in societatea in care traim, marcata de valori materiale o speranta de lumina si implinire sufleteasca. Cu toate ca, drumul uneori este abrupt si presarat cu obstacole, impreuna putem parcurge un itinerariu al unei misiuni de lunga durata. Sprijina Oameni devine o misiune. Cei care se vor implica in aceste cauze vor deveni implicit ambasadorii unor cauze nobile.

Valori

Respectarea intr-un mod corect a procedurii de functionare pentru fiecare cauza sustinuta confera transparenta, oferind extinderea posibilitatilor de sustinere.
Te implici cu adevarat atunci cand simti o dorinta puternica de a-ti sprijini aproapele pentru a-i oferi oportunitatea de a-si materializa dorintele si visele.
Valorile care stau la baza platformei Sprijina Oameni sunt urmatoarele:

  • Solidaritate: empatia fata de nevoile si ideile semenilor.
  • Perseverenta: depunerea unui efort constant pentru atingerea obiectivelor propuse pentru cauzele promovate pe platforma noastra.
  • Responsabilitate: sta la baza tuturor activitatilor intreprinse de platforma, respectand cu strictete procedurile interne.
  • Integritate: actionarea intr-un mod cat mai corect.
  • Jovialitate: transmiterea unei stari de buna dispozitie.
  • Implicare: implicarea activa in solutionarea posibilelor situatii intampinate pe platforma.
  • Noblete: capacitatea de a raspunde elegant si generos dorintei de a face bine.
  • Altruism: practicarea generozitatii, actionand prin sprijinirea dezinteresata in favoarea semenilor.

Viziune

Sprijina Oameni este o platforma online care se concentreaza pe sustinerea, solutionarea, infruntarea si depasirea unor situatii, facilitand comunicarea intre persoanele implicate la nivelul comunitatii. Sprijina Oameni incurajeaza strangerea de fonduri pentru nevoi personale. Astfel, devenim sustinatori remarcabili ai operelor de caritate. Ne dorim sa incurajam si sa perpetuam modul de a actiona concret pentru a extinde conceptul caritatii si al misiunii. Propunem diverse initiative, creand punti de legatura intre tinerele generatii si generatiile anterioare, trecand peste barierele diferitelor clase sociale, peste diferitele confesiuni si culturi. Astfel, invingem conceptiile umane comune, promovand o mentalitate degajata si renuntand la prejudecati.
"Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!’’ (Mahatma Ghandi)
Este momentul sa urmam acest indemn pentru cresterea numarului de persoane care sa experimenteze caritatea avand o influenta remarcabila si iremediabila pentru a "inzestra’’ civilizatia cu caracteristici deosebit de pretioase demne de lauda. Nu este o simpla ideologie, ci un angajament!

Daca fiecare dintre noi am adopta atitudine oferind gesturi autentice cu siguranta am reusi sa urcam pe o scara a valorilor socio- umane de neinvins. Un "ingredient’’ primordial ar fi sa actionam pozitiv si prompt, initiativele propuse sa devina o "lege’’ imbinata cu libertatea de alegere cu care sa putem "codimenta’’ evolutia gandirii si atitudinii in relationarea interumana, astfel incat cazurile sa fie partial solutionate.

Putem deveni un exemplu demn de urmat, actionand in mod altruist, putem oferi idei si sfaturi, astfel contribuind la cresterea comunitatii in care traim.

Curajul de a-ti exprima in mod asumat si onest atingerea obiectivelor propuse sau realizarea intentiilor este primul pas.

Obiectivul colateral este acela de a implica persoane modeste cuprinse de dorinta profunda de a participa in activitati de voluntariat, pentru a demonstra importanta si esenta acestui act umanitar, exprimat si manifestat, precum si impactul pe care il are asupra propriei persoane si asupra celor din jur. Satisfactia pe care voluntariatul o acorda celor care il infaptuiesc este pe masura.

Obiectivul final al acestui proiect este sa aduca o influenta benefica asupra societatii care sa contribuie la schimbarea mentalitatii, iar nobletea acestui proiect sa atinga cote maxime pentru a putea evolua pe scara valorilor socio-umane la care ar trebui sa aspire orice fiinta umana inlaturand egoismul si separatismul, precum si marginalizarea si indiferenta.