1. Cum functioneaza?

Persoanele fizice au posibilitatea de a strange fonduri pe Sprijina Oameni?

Persoanele fizice pot strange fonduri pe Sprijina Oameni. Iti recomandam sa furnizezi informatii cu privire la contul tau bancar, astfel dupa ce se va finaliza cauza, fondurile colectate vor fi virate direct catre tine.

Te rugam sa tii cont de faptul ca pe Sprijina Oameni exista posibilitatea de a justifica anumite sume (taxe deductibile). Platforma genereaza un contract de sponsorizare la cerere pentru donatiile efectuate de catre un pro profit.

2. Sprijina Oameni are costuri 0%?

Noi credem ca orice persoana poate sa stranga fonduri in scop propriu sau pentru o persoana apropiata. In comparatie cu alte platforme care solicita utilizatorilor anumite taxe pentru campaniile de strangere de fonduri, Sprijina Oameni nu percepe nici o taxa in urma acestor campanii.

Procesatorul de plata (banca) percepe un comision de 1.08%, care va fi retinut din fondurile totale colectate inainte ca acestea sa fie redirectionate catre beneficiarul cauzei.

Pentru ca sa putem pastra Sprijina Oameni fara costuri, noi le permitem utilizatorilor sa doneze direct pe platforma noastra pentru a sustine costurile operationale ale Sprijina Oameni. Functionalitatea acestei platforme presupune anumite costuri pentru a putea sustine miile de initiatori care strang fonduri zilnic. Noi apreciem fiecare donator care vine pe platforma noastra, orice donatie catre Sprijina Oameni este bine primita.

3. Cum poti adauga o imagine in povestea cauzei?

Pentru a adauga o poza in povestea ta trebuie sa te loghezi cu contul de utilizator creat special pe Sprijina Oameni, apasa pe “Editeaza cauza” si “ Selecteaza imagine”, se alege poza din calculatorul personal, apoi “Deschidere”, “Finalizare” si “Salvare ca ciorna”.

4. Cum sa iti scrii propria poveste?

Povestea este “sufletul” campaniilor de strangere de fonduri. Daca este vorba despre povestea ta personala, s-ar putea sa te simti vulnerabil sa o povestesti, dar trebuie sa constientizezi ca impartasind povestea ta poti crea un suport puternic in favoarea ta.

Furnizeaza cat mai multe informatii despre povestea ta doar asa vei reusi sa creezi un climat de incredere.

  • Daca rulezi o campanie de strangere de fonduri in numele altei persoane, mentioneaza cine este beneficiarul si ce tip de relatie ai cu persoana respectiva. 
  • Fie ca este vorba despre tine sau alt beneficiar, povestea trebuie sa fie autentica si transparenta, este indicat sa creionezi o imagine despre tine si situatia respectiva, astfel incat campania de strangere de fonduri sa reflecte personalitatea ta sau al beneficiarului;
  • Fii cat mai clar in legatura cu suma pe care doresti sa o strangi si cum va fi utilizata;
  • Adauga o poza personala sau a beneficiarului pentru ca respectiva cauza sa devina mult mai personalizata.

5. Cum sa iti lansezi o cauza pe Sprijina Oameni?

Sprijina Oameni usureaza strangerea de fonduri pentru tine sau o persoana apropiata. Pentru a putea incepe sa lucrezi pe o anumita cauza este necesar sa iti creezi un cont de utilizator sau te poti loga direct cu un cont de Facebook. Pentru a solicita o cerere de aprobare este necesara incarcarea unor documente: cartea de identitate si extrasul de cont bancar personal. De asemenea, la crearea unui cont de utilizator este necesara completarea campurilor solicitate.

Noua ta poveste va fi salvata sub forma de ciorna din pagina de creare a cauzei “Adauga o cauza” dand click pe “Finalizare” si “ “Salvare ca ciorna”, nefiind vizibila publicului. Iti poti pastra povestea sub forma de ciorna atata timp cat consideri ca este necesar pana cand te vei simti pregatit sa o publici.

Inainte de a-ti promova povestea, verifica cu mare atentie continutul in raport cu obiectivul financiar propus, deoarece odata ce cauza a fost publicata nu vei mai putea modifica obiectivul stabilit initial. 

6. Cum poti strange fonduri pentru tine sau pentru o alta persoana?

Te incurajam sa creezi o cauza in scop personal, in numele unei persoane apropiate sau a unei persoane in nevoie. Tine minte cateva aspecte in momentul crearii unei cauzei in numele altei persoane:

  • Este obligatoriu sa obtii acordul persoanei in numele careia creezi cauza pentru a posta poze personale si implicit povestea de promovare. Trebuie sa clarifici faptul ca toate informatiile oferite in legatura cu cauza respectiva vor ramane vizibile definitiv fara a se putea sterge, nici macar dupa expirarea termenului de promovare a cauzei;
  • Adauga persoana pe pagina cauzei ca beneficiar si foloseste poza lui ca imagine principala;
  • Fii cat mai deschis si transparent: mentioneaza in continutul povestii ce tip de relatie exista intre tine si beneficiarul cauzei;
  • Asigura-te ca vei extinde reteaua sociala a persoanei. Este important sa incurajezi si sa provoci sustinerea din partea familiei, prietenilor si cunostintele pentru a maximiza rezultatul promovarii, implicit si contributia altor persoane necunoscute si care au fost impresionati de povestea cauzei.

7. Intrebari frecvente pentru initiatorii cauzelor 

Cauzele urgente trebuie sa apara pe Sprijina.ro sau Sprijina Oameni?

Sprijina Oameni este o platforma pentru persoane care intentioneaza sa stranga fonduri pentru alte persoane sau in mod individual pentru diverse cauze urgente, de sanatate sau sociale. Sprijina.ro este o platforma de strangere de fonduri pentru proiecte inovative sau antreprenori, un nonprofit si implicit pentru companiile pro profit.

La ce se refera Sprijina Oameni?

Sprijina Oameni reprezinta o platforma de strangere de fonduri in scop personal sau pentru o persoana apropiata in scop medical, veterinar, monumente, scolarizare, festivitati, evenimente importante, calamitati si alte tipuri de situatii de urgenta.

Toate site-urile de strangere de fonduri sustin ca sunt gratuite, iar dupa finalizarea campanie de strangere de fonduri retin anumite taxe. Percepe cu adevarat Sprijina Oameni un comision de 0%?

Da! In comparatie cu alte platforme, Sprijina Oameni nu percepe taxe care sa revina platformei. Procesatorul nostru de plati retine un comision bancar de 1.08%. Campaniile de strangere de fonduri sunt in totalitate gratuite prin Sprijina Oameni.

Ce se va intampla in cazul in care nu imi ating obiectivul propus?

Chiar daca iti atingi sau nu obiectivul, vei primi intreaga suma de bani stransa. Nu uita ca exista un comision perceput de catre procesatorul nostru bancar de 1.08% care revine strict bancii.

Pot muta cauza de pe Sprijina.ro pe Sprijina Oameni? Sau invers?

Iti sugeram sa analizezi cu mare atentie de la inceput cauza sau proiectul pentru care doresti sa creezi o poveste pe platforma noastra pentru a o include in categoria potrivita. Daca pe parcurs intampini nelamuriri sau consideri ca ai gresit anumite lucruri in momentul crearii, te rugam, sa ne contactezi pentru a ne solicita ajutorul.

Tine cont de faptul ca, Sprijina Oameni este un serviciu de strangere de fonduri pentru persoanele care initiaza campanii cu scop personal.

Cine va sustine cauza mea?

Familia si prietenii vor fi primele persoane care te vor sustine, apoi exponential si comunitatea, asta insemnand ca vei putea primi sustinerea chiar si din partea unor persoane pe care nu le cunosti personal.

As dori ca numarul zileler de promovare sa fie diferit in comparatie cu cele puse la dispozitie. Ar fi posibil?

Pana in prezent, poti strange fonduri pentru cate zile doresti, timpul maxim alocat este de 365 de zile. Daca doresti sa inchei campania de strangere de fonduri mai repede decat termenul fixat, poti face acest lucru din contul tau de utilizator, selectant cauza ta si actionand butonul "Finalizare cauza".

Cand voi intra in posesia fondurilor colectate?

Fondurile colecate vor fi transferate in contul initiatorului dupa data de 25 a lunii a fiecarei luni, pentru sumele stranse pe luna anterioara.

Cum pot contribui sustinatorii mei?

Orice persoana care are card de credit poate contribui la cauza ta, insa poate sustine cauza ta si prin intermediul ordinului de plata.

Am setat gresit termenul de valabilitate a campaniei mele si am nevoie acum de suma de bani solicitata. Cum trebuie sa procedez?

Poti face acest lucru din contul tau de utilizator selectant cauza ta si actionand butonul "Finalizare cauza". Sumele colectate si netransferate vor fi redirectionate catre tine in termen de 7 zile lucratoare de la finalizarea cauzei. 

Pot sa imi sterg campania de starngere de fonduri de pe Sprijina Oameni?

Nu. Toti initiatorii care au strans fonduri vor fi pastrati intr-o arhiva ordonata pentru a “conserva” informatiile despre cauze si detaliile sustinatorilor.

8. Strangeri de fonduri internationale

Sprijina Oameni este o platforma suta la suta romaneasca specifica strangerilor de fonduri pentru romani si romanii din Diaspora. Donatiile si platile de pe Sprijina Oameni se pot face in Lei, donatiile din alte monede se vor transforma in Lei.

9. Cum sa iti alegi obiectivul financiar si durata strangerii de fonduri?

Cum sa iti stabilesti obiectivul financiar?

Identifica suma necesara. Pe Sprijina Oameni, poti sa strangi fonduri avand parte implicit si de suportul familiei, prietenilor, cunoscutilor sau a unor persoane care doresc din propria lor initiativa sa contribuie la cauza ta.

Stabileste o valoare rezonabila a obiectivului financiar propus. Obiectivele financiare rezonabile motiveaza sustinatorii in a contribui, intrucat obiectivele de neatins pot descuraja sustinatorii parand exagerate. Indiferent de cate fonduri vei strange, poti pastra integral suma.

Concentreza-te pe ce ai nevoie.

Asigura-te ca iti alegi un obiectiv care sa demonstreze ca ai inteles exact de ce ai nevoie pentru situatiile si evenimentele in care esti implicat. Am constatat ca cei mai multi initiatori de campanii de stangere de fonduri isi ating obiectivul, uneori chiar si depasindu-l. Este un lucru minunat daca reusesti sa iti depasesti obiectivul propus. Daca iti depasesti obiectivul, posteaza o actualizare pentru a multumi sustinatorilor si ai incuraja si pe altii sa sustina in continuare cauza ta.

Cum sa iti stabilesti durata?

Initiatorii de pe Sprijina Oameni pot rula cauze timp de pana la 365 zile. Alege durata de desfasurare a campaniei si tine cont de timpul pe care poti sa-l dedici promovarii ei zilnice. Campania ta de strangere de fonduri o poti opri cand doresti.

Campanii de strangeri de fonduri pentru nevoi personale

Ghidul de constientizare media

Tipuri de promovare a campaniilor de strangeri de fonduri in social media

Intrebari frecvente legate de promovarea cauzei tale

Manageriaza-ti campania ta de strangere de fonduri

ABC’ul campaniilor de strangere de fonduri pentru cazurile medicale

Donatiile si primirea fondurilor obtinute

Notiuni de baza pentru a face o donatie

INCA NU AI GASIT CEEA CE CAUTI?