Ziua mea pentru Asociatia IELE-SÂNZIENE

de Victoria Ioana Ciuhan
Adauga la favorite
1681
vizualizari
1,978 lei
din 3,000 lei
Bucuresti,

Initiator proiect

5 proiecte

2019 e al patrulea an în care îmi donez ziua de naștere pentru o cauză la care țin și în care mă implic. Dacă până acum am strâns fonduri pentru Ajungem MARI și voluntariat în Tanzania, uite că anul ăsta s-au aliniat în așa fel lucrurile încât îmi dăruiesc ziua de naștere pentru asociația mea, iele-sânziene.

Eram încă în Tanzania, acum câteva luni, când am postat pe Facebook ce îmi trecea mie prin minte cu ielele sânzienele – https://web.facebook.com/ielesanziene/și am fost copleșită de cât de multe încurajări și mesaje pozitive am primit. M-am întors în țară de aproape 2 luni și cu puțin timp în urmă am decis să mă dedic cu totul acestui proiect.

Pun la cale ateliere pentru adolescente (similare celor pe care le-am făcut în Tanzania) în școli și comunități defavorizate, cu informații și discuții despre tot ce nu știu și ar trebui să știe fetele tinere ca să poată avea grijă de ele – de la menstruație, sex și corpurile noastre, până la bullying și gestionarea emoțiilor. Cândva, în viitor, îmi imaginez un atelier permanent în fiecare școală, sub forma unui spațiu primitor, cu materiale variate și cel puțin un specialist care să ofere răspunsuri și îndrumare. Mă preocupă educația și drepturile adolescentelor din România într-un mod aproape personal, aș putea spune, din perspectiva mea de fostă adolescentă – cu o mulțime de lipsuri, în ciuda privilegiilor nenumărate.

iele-sânziene e în proces de înregistrare ca ONG, dar mai avem nevoie de fonduri ca să ne punem pe picioare, să ne organizăm, să începem atelierele de educație menstruală (inițial) și să împărțim absorbante lavabile, să deschidem magazinul online care, sper eu, va susține cât de cât aceste activități.

Și pentru că de curând chiar mi-a spus cineva să nu-mi mai fie rușine să cer favoruri și resurse pentru schimbările pozitive pe care vreau să le fac, vă rog să îmi dăruiți de ziua mea o donație pentru iele-sânziene. Orice sumă contează și e prețuită și notată cu o țopăială prin casă :) 

Mulțumesc din suflet! 

___________________

Pagina de Facebook: https://web.facebook.com/ielesanziene/

Pagina de Instagram: https://www.instagram.com/ielesanziene/?hl=en

Adresa de e-mail (cea personală momentan): ioaciuhan@gmail.com

___________________

Se poate dona online cu cardul sau prin SMS (dar prin sms parcă sunt niște comisioane măricele).