Zâmbet de Crăciun - burse școlare

de Mădălin Margan
Adauga la favorite
2135
vizualizari
188 lei
din 5,000 lei
Timișoara, Județul Timiș
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

”Zâmbet de Crăciun” este o campanie caritabilă organizată de clubul Rotaract Timișoara Cetate, aflată la a 3-a ediție,  ce continuă seria ”Educația schimbă vieți”. Putem spune că această încercare a devenit o tradiție a sfârțitului de an în orașul de pe Bega, care se bucură de un real succes, anul trecut reușind să strângă 10.000 RON pentru cauză, lucru ce a permis acordarea a 10 burse pentru elevii cu dificultăți financiare.

Scopul nostru este de a încuraja copiii cu o situație financiară nefavorabilă să își continue studiile preuniversitare prin donarea materialelor și rechizitelor necesare pentru un întreg an scolar.

Proiectul își propune strângerea a 16.000 RON care să asigure 16 burse scolare a câte 1.000 RON fiecare. Aceste burse se vor acorda la 16 elevi de gimnaziu sau liceu din familile nevoiașe din județul Timiș.

Bursele se vor acorda sub formă de vouchere, ce vor putea fi folosite la diferite magazine pentru cumpărarea de rechizite, haine și alte produse necesare participării școlare, pentru a evita folosirea sumei în alte scopuri.

Se va încerca strângerea sumei necesare desfășura pe 3 axe: 

1. Concertul caritabil ”Zâmbet de Crăciun” ce se va desfășura în luna Decembrie la Colegiul Ion Vidu Timișoara, aflat la a 3-a ediție. Istoric acest proiect a strâns aprox. 4000 RON

2.  Colindatul fabricilor și firmelor mari din Timișoara, realizat de asamblul muzical RTC Timișoara. Sumele obținute se vor dona campaniei. Istoric acest proiect a strâns 7000 RON.

3. Campanie online pe Oameni.Sprijina.ro. Dorim să strângem pe această platformă 5000 RON, crescând în acest fel impactul financiar al campaniei și impactul în comunitate.

Puteți contacta pentru orice detalii despre proiect:

CARMEN SILAGHI - președinte Asociația RTC Club Timișoara, tel.: 0760 556 551;

DAN MARTA - responsabil proiect, tel.: 0755 822 122.

Puteți accesa detalii despre toate proiectele noastre pe:

Pagina Clubului: https://www.facebook.com/cetate/

Evenimentul ”Zâmbet de Crăciun” 2015: https://www.facebook.com/events/198404953835394/