VOCEA TA ÎN EUROPA

de Vișinel Costel Balan
Adauga la favorite
1191
vizualizari
565 lei
din 117,500 lei
Romania ,

Initiator proiect

8 proiecte

Cred în tine, cred în potențialul tău de a face diferența.

Militez de mai bine de 12 ani pentru respectarea drepturilor copilului și a familiei în România. Sunt conștient de hibele sistemului de protecție socială și de problemele din centrele de plasament, pentru că am trăit acolo. Am fost candidat independent pentru Camera Deputaților și astăzi mă organizez pentru cele europarlamentare. Vreau o voce a copiilor abandonați în Parlamentul European. Cred într-o educație pe bune și cu atât mai mult cred că numai noi putem schimba ceva. Proiectele mele pentru România Copiilor și a Familiei sunt:

 • UNIFORMIZAREA SERVICIILOR SOCIALE LA NIVELUL UNIUNII EUROPENE - suport în timpul instituționalizării și post-instituționalizare, suport post-detenție, suport pentru familiile aflate în situații de risc - Toate într-o perspectivă europeană cu aplicabilitate la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene;
 • O COMISIE DE ANCHETĂ A ABUZURILOR DIN CASELE DE COPII - statistici cutremurătoare pun România la zid anual, pentru că nu știm să prețuim cele mai pure ființe - copiii  - și nu știm să susținem - familia -  ca nucleu de bază în societate;
 • INTRODUCEREA VENITULUI MINIM GARANTAT APLICABIL LA NIVELUL STATELOR MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE - mii de părinți își abandonează copiii motivând că nu-și permit financiar să-i crească, deși muncesc. Sunt și mai multe familii care fac efortul să-și crească copiii, însă salariul câștigat nu le permite mai mult decât plata chiriei și poate o pâine pe zi. Ce facem cu celelalte nevoi - sănătatea, educația?  
 • SUSȚINEREA ANTEPRENORIATULUI SOCIAL - scutiri de taxe pentru activitățile economice care vizează grupurile defavorizate. 

 

POVESTEA LUI VIȘINEL

26 de ani i-am petrecut în casele de copii. La 9 ani am fugit din orfelinat și am dat piept cu viața necuțătoare de afară. Am dormit la mănăstire, am cerșit, dar m-am ridicat. Am reușit pentru că am avut un vis - acela de a ajuta copiii și tinerii asemenea mie. Educația mi-a schimbat viața.  

Din clasa a 9-a m-am implicat în mai multe proiecte de voluntariat care mi-au deschis apetitul pentru a face bine și a schimba viața copiilor din centrele de copiii. Pentru că nu am avut parte de o familie, îmi doresc ca fiecare copil să primească una. Susțin familia.

Am coordonat proiecte pentru sprijinirea copiilor aflați în prag de abandon școlar, le-am oferit haine și mâncare, am organizat excursii pentru tinerii din centre și am organizat activități cu copiii bolnavi de SIDA/leucemie.

 • În 2013 mi-am transformat apartamentul personal într-un centru destinat copiilor și persoanelor fără adăpost din Municipiul București;
 • În 2013 lansez prima conferință inspirațională - POVESTEA MEA - dedicată tinerilor instituționalizați;
 • În 2013 sunt premiat pentru activitatea de voluntariat desfășurată în mai multe județe din tară prin care am încercat să motivez tinerii instituționalizați să-și continue studiile - primesc Premiul anului în domeniul Tineret la Gala Națională a Voluntarilor organizat de Federația VOLUM;
 • În 2014 pun bazele Centrului Multifuncțional la Casa de Copii Înger Alb; 
 • În 2014 pun bazele FEDEREII - Asociația Adulților din Casele de Copii;
 • În 2016 înființez Centrului de Tineret EDFORSO - Educație, Formare, Societate - centru destinat consolidării deprinderilor de viață independentă pentru 15 tineri proveniți din casele de copii; 
 • 2016 - am înființat Consiliul Tinerilor Instituționalizați la nivel național - care să apere drepturile tinerilor din casele de copii. 
 • În 2017 sunt premiat pentru activitatea de voluntariat desfășurată în mai multe județe din tară prin care am încercat să motivez tinerii instituționalizați să se reprezinte în relația cu instituțiile de protecția copilului și nu numai - primesc Premiul anului în domeniul Activism Civic și Drepturile Omului la Gala Națională a Voluntarilor organizat de Federația VOLUM;

 

DA, SE POATE! - Cu sprijinul tău financiar reușim! 

Mi-am propus să candidez din nou pentru a reprezenta categoriile defavorizate în parlamentul european. Astfel, banii proveniți din donațiile dumneavoastră vor fi direcționați către:

 • Remunerația resurselor umane. Răsplătirea tinerilor care lucrează pentru strângerea semnăturilor de pe teren.
 • Materiale de informare. Flyerele, broșurile, cărțile de vizită, bannerele și mapele de prezentare pentru atragerea susținătorilor și informarea asupra cauzei.
 • Creare de evenimente. Sprijin logistic.

 

CUM POȚI SPRIJINI PROIECTUL?

 • Dacă ne susții dar ai alte priorități, ajută-ne cu un susținător.
 • Dacă ai abilități și vrei să le pui în valoare într-un proiect inovator, contactează-ne.
 • Nu uita să sprijini cauza noastră printr-un share, o poveste pe blog, sau un articol pe site!
 • DONEAZĂ!