Tudorita vrea sa traiasca

de Amza Mariana
Adauga la favorite
1448
vizualizari
820 lei
din 163,000 lei
Chisinau,

Initiator proiect

1 proiect

Teodora Ceban, o fetiță de doar 8 luni și jumătate din Chișinău știe încă de la naștere ce înseamnă suferința. Părinţii acesteia cer ajutorul pentru a-i putea asigura fetiţei operația costisitoare de care are nevoie.

 

Micuța a fost diagnosticată cu o boală rară – malformații congenitale multiple, agenezie de cloacă, atrezie anorectală înaltă, transformarea chistică a vaginului cu anexe rudimentare, agenezie sacro-coccigiană, megaureterohidronefroză pe stânga.

 

Cazul Teodorei este singurul din Moldova de acest fel.

 

La 32 de săptămâni de sarcină medicii au depistat în burtica fetiței un chist care creștea rapid în dimensiune și care îi afecta organele genitale, drept pentru care, la două ore după nașterea prin cezariană, micuța Tudorița a trecut printr-o intervenție chirurgicală, urmată, ulterior, de o alta.

 

Pentru că medicii din Moldova nu au putut să o ajute mai mult, speranța copilei că poate duce o viață normală a venit de la clinică Necker din Franța, specializată pe malformații congenitale rare.

 

Medicii de acolo au anunțat părinții că operația este complicată și că va mai fi nevoie de altele două, dar în urma acestora fetița va putea duce o viață normală.

 

“Un medic de la București ne-a recomandat această clinică. Am trimis actele și urma să plecăm în Franța pentru o consultație. Am fost programați chiar în ziua în care a avut loc atacul terorist, drept pentru care s-a amânat deplasarea noastră. Recent, am primit un răspuns de la medicii din Franța, în care suntem anunțați că ne-au programat pentru operație pe 6 ianuarie 2016, iar costul acesteia se ridică la 38.000 de euro”, ne-a declarat Oxana Ceban, mama fetiței.

 

Părinții fetiței sunt funcționari publici și nu au acești bani, drept pentru care fac apel la ajutorul unor suflete generoase pentru a aduna fondurile necesare operației.

 

“Tudorița este un copil dorit, pe care îl iubim din tot sufletul şi vom face tot ce ne stă în putinţă să o salvăm, să trăiască, să ducă o viaţă normală, ca şi ceilalţi copii. Vă rugăm din tot sufletul să ne ajutați! Cei care au copii vor înțelege durerea prin care trecem”, ne-a declarat mama fetiței, cu lacrimi în ochi.

 

Pe această cale facem un apel către cei care cred că au cum să ajute acest suflet de copil. Orice ajutor este ca o gură de speranţă pentru Tudorița.

 

 • 18/02
  2016
  2

  Teo a inceput sa-si revina dupa prima interventie,din pacate aceasta din urma nu este si ultima.Micuta este o luptatoare,toti medicii au laudat-o/Acest pui mic a rezistat 12 ore.Urmatoarea interventie este deja programata pentru data de 28 martie.Pana atunci trebuie sa se refaca pentru a fi pregatita pentru inca o lupta.Parintii va multumesc la toti pentru gandurile frumoase dar si pentru donatiile efectuate.Putem sa-i ajutam din putinul nostru pentru ca Teo ca sa duca o viata absolut normala ca orice alt copil.

 • 31/01
  2016
  1

  Micuta Teodora a fost supusa acum cateva zile primei interventiii,o operatie foarte complicata care a durat 12 ore.Din pacate aceasta din urma nu este si ultima.Scumpica de ea va fi din nou operata in luna martie.Parintii sunt disperati deoarece viata acestui copil depinde de o suma uriasa care se ridica la 50000 Euro.Acest pui de om a ales sa traiasca si noi o putem ajuta.Putinul nostru inseamna enorm pentru ea si o sansa la viata normala care trebuie sa o aiba orice copil.