Fii co-autorul Visului Românesc

de Dragan Cristi
Adauga la favorite
19752
vizualizari
5,393 lei
din 5,000 lei
București, Municipiul București

Initiator proiect

2 proiecte

Care este visul?

     Sunt un tânăr neconvenţional, un visător îndrăzneț și un om de acțiune. Dupa 4 ani de liceu în care mi-am dedicat timpul liber și pasiunea pentru antreprenoriat educației nonformale și construirii unei rețele puternice de oameni implicați am decis sa fac pasul următor în traseul meu de învățare. Am aplicat în Statele Unite pentru facultate și am ales dintre variantele ce mi s-au arătat, cea mai provocatoare și neconvențională universitate, Minerva Schools at KGI. De ce am facut această alegere?

 • Colegii mei de generație (peste 200) vin de pe toate continentele.
 • Voi studia în primul an într-un oraș simbol al antreprenoriatului, San Francisco.
 • După primul an, voi studia câte un semestru în alt colț al lumii (Coreea de Sud, India, Germania, Regatul Unit, China și Argentina)

Care a fost traseul în timpul anilor de liceu?

 • În clasa a 10-a am aflat pentru prima dată că antreprenorul este cel caruia îi pasă și care găsește soluții pentru probleme ale societății. Am ales ca misiunea mea este să dau adolescenților încredere în forțele și visurile proprii prin puterea exemplului.
 • Câteva luni mai târziu am participat în Summit-ul Romanian Business Leaders unde chiar dacă eram doar un voluntar am avut viziunea de a explica în timpul unei sesiuni despre viitoarele generații de antreprenori că și noi ar trebui să avem locul nostru între vorbitori.
 • La scurt timp, am reușit împreună cu o echipă de adolescenți să ducem un film la Cannes în secțiunea Short Film Corner. Apoi, am reușit să realizăm cu succes o campanie de strângere de fonduri pentru ca întreaga echipă (11 oameni) să poată merge la festival.
 • În clasa a 11-a, alături de prieteni dragi am fondat The Inspiration Factory, conferințe inspiraționale pentru adolescenți cu speakeri atât sub 18 ani cât și adulți.
 • În 2016 am înființat împreună cu vreo 7 omuleți curajoși și smart primul târg de cursuri și voluntariat pentru liceeni, Opportunity Weekend. Un an mai târziu, cele 3 ediții ale târgului au fost vizitate de peste 2400 de adolescenți și au găzduit peste 40 de organizații ce oferă programe sau oportunități de dezvoltare personală prin activități extrașcolare.
 • În clasa a 12-a nu numai că am avut onoarea de a fi speaker în Summit-ul Romanian Business Leaders în panel-ul generației Z dar împreună cu colegii mei din sesiune și mentorați de oameni MINUNAȚI din fundație am construit primul Summit de business si leadership pentru adolescenți, unde antreprenori de top au venit ca voluntari.
 • Am pornit #VlogpeStradă, un proiect video prin care încerc să inspir adolescenții cu povești sau oameni în care eu văd valoare. Deși pare ușor, e nevoie de multă consecvență și perseverență într-un astfel de proiect. În prezent am ajuns la 100 de episoade în doar 3 luni. (https://www.youtube.com/channel/UCw2YuVVrxCQMQzZTQC4NAAQ)

Ce primeşti în schimbul ajutorului tău?

 • Vei fi menționat in viitorul sezon Vlog pe Stradă, care va imortaliza ultima lună înainte de plecarea în America și traseul meu de acolo.
 • Voi trimite, odată cu ajungerea mea în San Francisco, prin email poze și povești în premieră din traseul meu de învățare în fiecare lună.
 • Te-ai gândit că tu sau poate juniorul tău ar putea aplica la o astfel de facultate în străinătate? Vreau să dau o mână de ajutor! Voi începe un nou proiect de vlogging în care voi vorbi în detaliu despre cum este să aplici in SUA şi cum se poate acomoda un tânăr într-un mediu atât de diferit, mai ales că voi călători pe 4 continente în anii de studiu.
 • Pentru donaţiile de peste 450 RON, în fiecare sâmbătă voi pune la dispoziția susținatorilor câte un video de 15 minute în care împărtășesc pilula de învățături atât din sferă academică dar și din sfera personală pe care le voi deprinde la facultate.

Îţi mulţumesc pentru ajutor! Iată şi alte căi prin care mă poţi susţine şi aş fi tare recunoscător dacă o vei face:

     Chiar dacă în acest moment nu mă poţi sprijini financiar, poţi transmite povestea mai departe printr-o distribuire pe Facebook sau împărtășind cu un prieten povestea mea. Când mă voi întoarce în România îmi doresc să facilitez în continuare revoluția educației nonformale

Dacă ți-ar plăcea să povestim sau să mă ajuți într-un alt mod, iată cum mă poți găsi: