Susținere Financiară Centrul de Zi Aurora

de Andrei Nicolae
Adauga la favorite
382
vizualizari
0 lei
din 160,000 lei
București,

Initiator proiect

2 proiecte

Campanie strângere fonduri Centrul de zi Aurora

Centrul de zi Aurora, deschis în 1995, timp de 24 ani a reprezentat, în mod constant, o alternativă singulară în oferta de servicii specializate educaţionale şi de recuperare globală pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii severe, acoperind nevoi importante, precum: educație specială, sesiuni de reabilitare logopedice, de kinetoterapie și hidrokinetoterapie.

Beneficiarii serviciilor oferite de Centru de zi Aurora, la momentul actual, sunt 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani, din București, cu diagnostic principal Infirmitate Motorie Cerebrală, și părinții acestora.

Despre serviciile oferite în cadrul proiectului:

1) Kinetoterapie: Este gimnastica medicală care tratează numeroase afecțiuni prin intermediul programelor complexe de exerciții terapeutice, elaborate individual în funcție de afecțiune si de evoluția acesteia. Terapiile de recuperare sunt extrem de importante în activitatea zilnică, se lucrează unu la unu, cu multă atenţie şi dăruire în aşa fel încât copiii să fie relaxaţi şi cooperanţi, factor esenţial în reducerea gradului mare de spasticitate pe care îl au!

2) Logopedie: Este disciplina psihopedagogică ce se ocupă de educarea și în special cu reeducarea (terapia colectivă) limbajului. Tulburările de limbaj survenite din diverse cauze împiedică înțelegerea, recepționarea și transmiterea mesajului verbal și au un impact uriaș întrucât comunicarea prin limbaj este cea mai importantă cale de integrare școlară și socială a copilului.

3) Hidrokinetoterapie: Înotul urmărit ca recuperare medicală este deosebit de benefic persoanelor cu dizabilități. Datorită flotabilităţii, aceștia pot executa anumite mişcări în apă, care sunt imposibile în alte situaţii şi le sunt de mare folos.

Impactul înotului asupra sistemului nervos este foarte mare datorită unui mediu în care copilul experimentează stimularea la nivel cutanat prin contactul cu apa, relaxarea musculară prin efectul de flotabilitate, absenţa forţei gravitaţionale, ducand astfel la efecte de relaxare şi detensionare a stării fizice şi mentale în general, efecte care numai prin hidrokinetoterapie pot fi obținute în mod activ și ireversibil.

În plus, practicarea cu regularitate a exercițiilor fizice și cu predilecție a înotului este o oportunitate pentru copiii cu dizabilități de a se simți implicați într-o activitate alături de alți copii , de a se dedica acesteia, de a nu se mai simți izolați de restul societății datorită lipsei de autonomie personală.

Pe lângă serviciile de recuperare medicală oferite, în cadrul proiectului nostru desfășurăm și activități de socializare cu copii cum ar fi vizite în parcuri, magazine, spectacole sau alte activităţi distractive. De asemenea activități directe cu părinții copiilor, care au ca obiectiv construirea unui parteneriat activ pentru implementarea proiectului de intervenţie personalizat.

Copiii cu dizabilități neuromotorii severe au nevoie de un traseu educaţional și de terapii de recuperare de lungă durată, continuitatea fiind extrem de importantă, pentru a nu se pierde progresele obținute.

Ca urmare Centru de zi Aurora are nevoie de susținere financiară pentru a continua să ofere îngrijire copiilor din centrul nostru. Costurile pentru serviciile medicale si activitatile cu copiii se ridica la suma de 160.000 lei/ anual.

Vă rugăm să ne susțineți în misiunea noastră!

Centrul de zi Aurora

Site: http://czaurora.ro
Facebook: http://fb.me/CentrulAurora