Sprijin pentru Andreea Rodiana

de Fumu Maria Carmen
Adauga la favorite
43511
vizualizari
30,597 lei
din 10,000 lei
Iași,

Initiator proiect

2 proiecte

Mă uit la zâmbetul cald al fiicei mele. Da, și l-a păstrat și acum, în ciuda durerilor prin care a trecut în ultima lună și, mai ales, în ciuda durerii pe care o vede în ochii noștri, a părinților, a surorii ei mai mici, a prietenilor. Este incredibil de curajoasă, nu se teme de boala gravă, cât se teme ca noi să suferim, așa că luptă zâmbind, făcându-ne pe toți mai încrezători și puternici.

Acum o lună, am ajuns la spital pentru ceea ce părea o simplă durere la picior. Chiar și atunci când doctorii au cerut efectuarea unui RMN, am gândit că este doar o procedură, o măsură suplimentară pentru a ne asigura că totul este în regulă. Cum ne-am fi putut imagina altfel? Cum ne-am fi putut gândi măcar o clipă că fata noastră, de doar 17 ani, ar putea fi altfel decât sănătoasă, cu un viitor îndelungat în viață?

Realitatea a fost izbitor de șocantă. Ne-am trezit cu toții puși în fața unui diagnostic cumplit: Sarcom, un tip de cancer o pe cât de greu de spus cu voce tare, pe atât de greu de înțeles. Greu de înțeles, greu de acceptat că i s-ar putea întâmpla ei, la doar 17 ani, în momentul în care se bucura cel mai mult de viață. În ciuda diagnosticului sumbru, a ridicărilor resemnate din umeri din partea doctorilor, a căutărilor care nu păreau să ducă nicăieri, nu am încetat nicio clipă să o vedem alături de noi, cu același viitor lung pe care orice părinte îl dorește pentru copilul său.

Așa că am continuat să căutăm neîncetat, până am găsit locul și oamenii care pentru prima dată ne-au oferit o speranță că fata noastră se poate face bine. Clinica Wiener Privatklinik din Viena a acceptat să îi ofere tratament, tratament ce costă 70.000 de euro. Așa că iată-ne aici, față în față cu următoarea noastră provocare, aceea de a strânge suma pentru tratament. Știm că nu va fi ușor, însă facem apel la voi toți, cei care o știți pe Andreea Rodiana, așa cum este ea, veselă, talentată, cu o voce uimitoare, implicată în diferite acțiuni de voluntariat și proiecte pentru comunitate, omul care și-a dorit mereu să-i ajute pe ceilalți. Facem apel la toți cei care citesc acest mesaj și ne pot ajuta cu orice sumă pentru a strânge cei 70.000 de euro necesari pentru tratament.

Astăzi am ajuns în Viena pentru primele investigații, iar speranța că ne vom întoarce acasă cu Andreea Rodiana sănătoasă este din ce în ce mai mare.

Știm că ea este o luptătoare. Vă rugăm pe toți să luptăm alături de ea!

Haideți să o ajutăm pe Andreea să rămână în continuare același om frumos, donând orice sumă în unul dintre conturile:

RO66BTRLRONCRT0359194901 - cont RON
RO16BTRLEURCRT0359194901 - cont EURO
Titular cont Fumu Carmen Maria

Orice sumă sau distribuire a poveștii sale o va ajuta pe Andreea Rodiana. Vă mulțumim tuturor celor care vă puteți implica în susținerea acestui caz.

 • 24/04
  2018
  4

  Andreea Rodiana vă salută și vă mulțumește tuturor pentru sprijin!

  În continuare, avem nevoie de tot ajutorul pentru a continua tratamentul.

 • 03/04
  2018
  3

  Pagina 5..
  Dupa o pauza indelungata incep sa scriu din nou.. De fiecare data imi propun sa scriu mai des, insa cu fiecare cura de citostatice parca e mai greu. E greu sa vorbesti, e greu sa pastrezi legatura cu cei dragi, e greu sa scrii cand esti “sedat” cand dormi toata ziua iar luatul medicamentatiei e si el greu cand abia iti poti desprinde ploapele la fel de grele. Insa voi astepta.. mi e dor de plimbarile de afara, mi e dor de cantec mi e dor de prieteni, mi e dor de casa... Multi dintre voi nu cunoasteti si sper sa nu simtiti vreodata acest sentiment. Ma simt ca un luptator in ring, imi primesc pumnul ce se a steapta sa fie lovitura de gratie, cad, ma ridic si iar cad. Ma uit in sus ametita datorita loviturii atat de ametitoare numite “chimioterapie”, ma ud cu apa si iar.. MA RIDIC . Pana cand m am imbolnavit nu am acceptat VREODATA sa cad... ACUM nu accept sa nu ma RIDIC. 
  #rezist si va multumesc ca imi sunteti alaturi!!!

 • 03/04
  2018
  2

   

  Pagina 4... 
  Trec zile, zile grele cu tratamente naucitoare, tratamente grele . E greu sa te trezesti intr o zi si sa afli ca ai (ca sa o spun fara perdea) CANCER, si inca unul aparent foarte rar. In faza metastazata. Stai si te gandesti ca ieri erai sanatoasa iar azi ai o tumora de peste 20 de cm, plamanii afectati si ei de metastaze si pe langa toate acestea mai ai si un picior aproape disfunctional. M am tuns inca de dinainte si acum stau si ma uit la covorul de par ce cade pe perna de fiecare data ce imi asez capul.. Au avut dreptate, o sa cada.. o sa cada tot. Am inceput un tratament si incep sa aud ,, Are prea putine globule albe. “ ,, Are imunitatea prea scazuta” ,, Aveti grija, fara contact cu alti oameni, purtati masti de protectie” 
  Da, asta e efectul citostaticelor si ce? In fiecare zi ni se induc atatea griji... In fiecare zi aud ,, traiesti datorita chimioterapiei, traiesti datorita pastilelor.” 
  Azi am ajuns la un consens cu universul.. Si nu, nu m am intrebat de ce eu, de ce tocmai eu... am tacut si am acceptat intr un final.. Tratamentul merge pentru ca EU vreau sa il accept, corpul meu stie ca este vital.
  Pot lua medicamentatia si stiu ca functioneaza pentru ca sunt sigura ca imi reface corpul. Sunt recunoscatoare ca pot merge, e o minune ca am nevoie doar de reconstructii osoase si cateva interventii chirurgicale. 
  POT trece peste BOALA pentru ca stiu ca sunt sustinuta de niste oameni minunati. 
  E greu, cu suisuri si coborasuri, insa AZI mi am dat seama ca un ZAMBET poate face minuni. Incerc si zambesc pentru ca sa ma vindec. Incerc sa zambesc ca sa ii fac fericiti si pe cei de langa mine, zambesc pentru ca sa fac BOALA sa PLANGA.

   

 • 08/03
  2018
  1

  Andreea Rodiana vă mulțumește tuturor pentru gândurile bune, pentru sprijin și pentru donații!

  Sunteți minunați!