Sânziana trebuie să meargă!

de Roxana Ionela Coman
Adauga la favorite
195
vizualizari
47 lei
din 10,000 lei
155
zile ramase

TRIMITE SMS 10 EURO

Trimite 'sprijina    1299    numele tau' la

Orange: 7560
Vodafone: 7410
Bucuresti,

Initiator proiect

1 proiect

Dupa sarbatori am avut sansa s-o cunosc pe Sânziana Ioana Văduva, o fetiță de 12 ani careia viața mai mult i-a luat, decât i-a dat, prin prisma deciziei sotului meu de a sprijini cu o suma de bani o cauza a unui copil (a fost la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6- unde a solicitat un caz care are nevoie urgenta de sprijin si a primit-o pe Sanziana).

 Cu toate că diagnosticul ei este unul urât:
-Hidrocefalie postmeningită
-Drenaj ventriculo-peritoneal
-Chist porencefalic stâng
-Epilepsie
-Retard psihomotor,
și numai operațiile pe creier sunt 18 la număr, ea este la polul opus: foarte cuminte și ascultătoare, frumușică, cu o voință cum rar am întâlnit, de o bucurie debordantă și care emană atâta iubire încât îți încarci bateriile pentru întreaga zi.


Din păcate fetița este nedeplasabilă cel puțin în perioada rece(face cativa pasi doar ajutata/tinuta) dar este recuperabilă din punct de vedere locomotor si pentru asta este nevoie de un kinetoterapeut care să se deplaseze contra cost (80-100 lei / ședința de 30-50 minute) la domiciliu(Militari Residence). Am pornit inițial de la un buget de 1000 de lei la care s-a adăugat prima donație de 100 de lei și o alta de 50 de lei iar din totalul sumei s-au luat deja suplimente nutritive (Liv 52 sirop) de 500 de lei necesare pentru aproximativ două luni. Pentru ca ficatul ei să nu sufere din cauza medicamentelor pe care le ia zilnic, are nevoie de un flacon(25-30 lei/buc) la doua zile pentru tot restul vieții.
Pe lângă tratamentul medicamentos zilnic și ședințele de kinetoterapie, ea are nevoie și de ședințe de logopedie, suplimente nutritive, și alte lucruri necesare situației ei.

Din suma de bani targetata, aproximativ 3000 lei ar fi doar pentru Liv 52 sirop pentru un an, si avand in vedere ca o sedinta de kinetoterapie costa 80/100 lei ar insemna 5-6 sedinte pe luna, timp de un an.

Precizez ca mama fetitei, doamna Coman Roxana Ionela- o femeie modesta de altfel, este singura in lupta Sanzianei cu viata, tatal copilei abandonandu-le demult.

Pentru cei care din diverse motive nu pot dona direct prin intermediul platformei este disponibil urmatorul cont al mamei fetitei:

RO23RNCB0625047777240001- BCR

TITULAR: COMAN ROXANA IONELA

 

Raporteaza proiectul