alerg pentru Robert Cadar

de Robert Daniel Cadar
Adauga la favorite
34998
vizualizari
24,983 lei
din 100,000 lei
Brasov,

Initiator proiect

4 proiecte

Inginer, blogger, fotograf si alergator montan, Robert Cadar a sprijinit in ultimii ani nenumarate cauze sociale si proiecte frumoase. Din 2010 este voluntarul pe care si l-ar dori orice proiect, momentan fiind activ in initiative bazate pe voluntariat Plantam fapte bune in Romania de 5 ani, dar si in consiliul de conducere al Fundatiei Rafael din Codlea tot de 5 ani. In 2014 Robert Cadar era premiat la Gala Oameni pentru Oameni de la Bucuresti, fiind desemnat cel mai activ membru al consiliului director care a atras fonduri si resurse pentru fundatie.

In 2015 a fost diagnosticat cu o boala autoimuna cu care a ales sa lupte prin sport, reunind intr-un club neoficial #alergBrasovul pe toti cei care alearga pe Varful Tampa si in jurul Brasovului.

La sfarsitul lui 2016, Robert a fost diagnosticat cu o forma rara de cancer (2% din populatia lumii), aceasta a evoluat agresiv in liniste fara simptome. Operatia de extirpare a tumorii care i-a afectat maxilarul si gatul a durat 8 ore.

Urmeaza partea a doua a provocarii cum Robert a spus, tratamentul si recuperarea pentru care este nevoie de fonduri suplimentare. Aici este randul nostru sa-l ajutam, sa fim alaturi de el, pentru a depasi aceasta provocare asemanata de Robert cu un ultramaraton.

IMPORTANT

Organizatorii Semimaratonului Brasov Intersport vor dubla suma stransa pana pe 1 aprilie 2017 (in limita a 4500 de RON)

Doneaza pentru Robert pentru a reveni in randul alergatorilor si pentru a putea sa ne fotografieze din nou la competitiile de alergare cum o facea de obicei.

 • 06/04
  2017
  9

  Dragii mei, azi am fost la ultima sedinta de radioterapie, devenise un fel de sedinta de solar, inca glumesc dupa 30 de sedinte de radioterapie, asta e bine.

  Nu am avut parte de prea multe provocari ale efectelor secundare, insa va trebui sa ma recuperez dupa acest tratament, organismul este cat de cat slabit, am pierdut gustul alimentelor, pielea a suferit o mica arsura, in rest am reusit in ciuda faptului ca ma alimentez foarte greu, sa imi mentin greutatea de la inceputul tratamentului.

  Alergatul  l-am practicat de 2 ori pe saptamana in aceasta o luna si jumatate si sunt sigur ca m-a ajutat si nu voi renunta sa alerg niciodata in ciuda acestei boli.

  Urechea stanga din pacate nu si-a revenit, urmeaza cateva investigatii medicale pentru ca radioterapia nu are un efect prea benefic pe aceasta parte, eu sper ca va fi bine si nu voi mai avea senzatia de ureche infundata.

  Ce urmeaza: Dupa 2 luni voi face un CT complet urmat cel mai probabil de un PET-CT, apoi monitorizare periodica timp de un an din 2/3 luni in 2/3 luni, inca astept si un raport de la cativa medici din afara pentru indicatii de tratament dupa aceasta radioterapie.

  Va multumesc pentru donatii si mai ales pentru gandurile frumoase, pentru faptul ca ati fost langa mine!

 • 17/03
  2017
  8

  Vesti noi, am trecut de jumatatea tratamentului cu radioterapie, adica 15 sedinte, momentan am 3kg de la operatie in plus, deci am ajuns la 60kg de la 57kg.

  Ca efecte ale radioterapiei am pierdut putin la gustul mancarii, in  rest nu am alte efecte secundare, chiar ma simt bine si alerg saptamanal 10-15km pe saptamana.

  Va imbratisez de la Cluj pe toti!

 • 22/02
  2017
  7

  Dragii mei sunt la Cluj pana la inceputul lunii aprilie, unde am inceput radioterapia la clinica privata Amethyst. Saptamana trecuta am facut si 3 antrenamente de alergat, ceea ce inseamna ca ma simt mult mai bine.

  Sa vad acum cat voi resimti efectele radioterapiei, partea buna este mananc foarte mult si am pus aproape 2 kg. Intre timp sunt in discutii cu mai multi doctori specialisti pe melonom malign al mucoasei bucala sa vad ce tratament sistematic pot urma dupa radioterapie. Va imbratisez cu drag!

 • 10/02
  2017
  6

  Am fost la control  in Cluj la "familia mea" asa de mult sunt atasat de personalul de la spitalul BMF Cluj condus de Dr. Horatiu Rotaru.

  Operatia s-a vindecat bine, inca mai exista proces de recuperare in zona operatiei. Am primit si raspunsul pentru un tratament de 30 de sedinte de radioterapie la clinica privata Amethyst din Cluj pe care il voi incepe pe 22 februarie, pana atunci a trebuit sa mai execut o extractie la stomatolog si este necesara vindecarea locului.

  Ce nu am tratat la stomatologie se pare ca nu a mai putut fi salvat si trebuia eliminat inainte de radioterapie. Va multumesc pentru sustinere, mergem inainte !

 • 01/02
  2017
  5

  Am primit rezultatul pentru analiza BRAF din care rezulta ca nu au fost identificate mutatii in gena BRAF, ceea ce este o veste foarte buna, ramane sa mai primesc rezultatul pentru analiza PET-CT si sper ca voi primi si o recomandare de tratament, nu de alta dar ma apropii de limita celor 8 saptamani de la operatie, timp dupa care trebuie inceput un tratament. Doamne ajuta!

 • 27/01
  2017
  4

  Din pacate in Romania sistemul de sanatate trimite un pacient cu cancer direct intre patru scanduri.

  Am incercat sa obtin un formular pentru decontarea costurilor la o clinica din Belgia, insa birocratia sistemului ma trimite inca cel putin 2 saptamani pe drumuri pentru a obtine tot felul de hartii care trebuie depuse la CAS.

  Cei de la CAS Brasov au fost foarte amabili cu mine, insa sunt practic legati de maini de acest sistem birocratic!

  La fel si in cazul analizei PET-CT unde trebuie depus un dosar la CAS si astepti din nou aproape o luna pentru aprobare, din pacate nu imi permit sa mai astept acest timp, fiind la limita cu timpul. Dupa 8 saptamani de la operatie trebuie inceput un tratament, asa ca am platit 5100RON pentru efectuarea acestei analize.

  Luni 30.01.2017 voi ajunge la Cluj pentru a efectua PET-CT-ul

  Rusine sistemului medical din Romania!

 • 19/01
  2017
  3

  Vesti bune, inflamatia la urechea stanga se vindeca, in cateva zile va fi bine, azi am fost la control.

  Pentru c-KIT de asemenea am primit rezultatul este negativ, o alta veste buna, astept acum intr-o saptamana rezultatul de la BRAF, iar PET-CT il voi face cat mai repede pentru a lua o decizie asupra locului unde voi merge pentru tratament.

  Cu ajutorul prietenilor mei buni, cred ca voi opta pentru o clinica din Belgia. Revin cu noutati!

  Va multumesc pentru suport!

 • 16/01
  2017
  2

  Intre timp am primit din nou raspuns de la Clinica privata de la Cluj, care mi-au cerut inca trei analize suplimentare care sunt relativ necesare: PET-CT si cele doua  care sunt deja in lucru c-KIT si BRAF, asa ca ma inarmez cu rabdare si din nou la doctori.

 • 12/01
  2017
  1

  - S-au trimis rezultatele analizelor dupa operatie la clinica privata Amerhyst, astept un raspuns dupa analiza documentelor de catre comisia de medici.

  - Intre timp am fost la ORL, se pare ca pe partea stanga a urechii am o inflamatie pentru care am primit tratament, sper sa revina la normal lucrurile.