Reconstruim casa copiilor din Crucea

de Doina Benchea Grosu
Adauga la favorite
8724
vizualizari
130 lei
din 60,000 lei
Crucea, Județul Iași

Initiator proiect

2 proiecte

Cosmin, Mircea și Tudor, sunt copiii unei familii mai mari, care din păcate s-a destrămat în momentul în care capul familiei a ajuns în spatele gratiilor pentru fapte ilicite.
Mama lor i-a părăsit și i-a lăsat în grija bunicilor, luând cu ea doar surorile celor trei băieți.

Anul acesta, din cauza unui scurt circuit, casa în care locuiau împreună cu tatăl lor, proaspăt eliberat, a ars și, a ajuns într-o stare totală de ne-funcționare.

În urma vizitei noastre din teren, Cosmin, pe care l-am găsit în spatele curții, spărgea lemne ca să facă bunica plăcinte, a spus cu lacrimi în ochi, că bine ar fi dacă am reuși să îi ajutăm, deoarece lui îi place cel mai mult limba română și, ar dori să devină profesor.
În momentul în care a fost întrebat de surori și de ,mamă, a lăcrimat un pic, și-a șters ochii și a spus: ”Nu știu de ce a plecat. A plecat și gata.”
Gândiți-vă, câți copii din țară ar dori să aibă 50% din condițiile pe care le avem noi și, chiar dacă ni se pare imposibil, putem să donăm puțin, câte puțin și, o să reușim să reconstruim casa acestor bărbați micuți, dar curajoși!

Donațiile se vor face în contul: RO57 INGB 0000 9999 0280 7162
Cu mențiunea: Lungani
Lista donatorilor va fi afișată săptămânal, cei care nu doresc să apară, sunt rugați să lase un mesaj cu numele și prenumele și suma donată, după ce identificăm donația pe cont, o să menționăm donația în listă ca ”Donator Anonim”.

În curând se vor putea face donații și la sediul nostru, achiziționând ”Bilete de Cărămidă”.

Pentru alte detalii, vă rugăm să ne contactați pe mail la adresa contact@ambulanta.life, pe pagina noastră oficială de facebook și, pe numărul de telefon al dispreceratului SVA Iași.

 • 30/01
  2018
  4

  Voluntarii de la Ambulanţă vor construi o casă nouă, pentru trei copii

   

  Tragedia prin care au trecut trei copii din satul Crucea, comuna Lungani a intrat în atenţia Serviciului Voluntar de Ambulanţă Iaşi, care demarează o campanie de construire a unei case noi pentru cei mici. Cosmin, Mircea și Tudor, sunt copiii unei familii mai mari, care din păcate s-a destrămat în momentul în care tatăl a ajuns în spatele gratiilor pentru fapte ilicite. Mama lor i-a părăsit și i-a lăsat în grija bunicilor, luând cu ea doar surorile celor trei băieți. Anul acesta, din cauza unui scurt circuit, casa în care locuiau împreună cu tatăl lor, proaspăt eliberat, a fost cuprinsă de flăcări şi nu mai poate fi locuibilă, mai ales în prag de iarnă. „În urma vizitei noastre din teren, Cosmin, pe care l-am găsit în spatele curții, spărgea lemne ca să facă bunica plăcinte, a spus cu lacrimi în ochi, că bine ar fi dacă am reuși să îi ajutăm, deoarece lui îi place cel mai mult limba română și ar dori să devină profesor. În momentul în care a fost întrebat de surori și de mamă a lăcrimat un pic, și-a șters ochii și a spus nu știu de ce a plecat. A plecat și gata. Gândiți-vă, câți copii din țară ar dori să aibă 50% din condițiile pe care le avem noi și, chiar dacă ni se pare imposibil, putem să donăm puțin câte puțin și o să reușim să reconstruim casa acestor bărbați micuți, dar curajoși. Donațiile se pot face în contul RO57 INGB 0000 9999 0280 7162 cu mențiunea Lungani”au spus reprezentanţii Serviciului Voluntar de Ambulanţă IaşiÎn data de 19 octombrie, ora 02:15, secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în satul Crucea, comuna Lungani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Au ars atunci acoperișul pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 40 mp, o ușă din lemn și o fereastră din lemn. A fost deteriorată tabla zincată pe o suprafață de aproximativ 40 mp, două uși din lemn și două ferestre din lemn

   

  http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/voluntarii-de-la-ambulanta-vor-construi-o-casa-noua-pentru-trei-copii--217411626.html

 • 29/01
  2018
  3

  1. Guzel Sara - 200 RON
  2. Benchea Ionela-Maria - 200 RON
  3. Hrestic Felix-Eduard - 200 RON
  4. BORDEIANU WILIAM CTIN- 50 RON
  5. DONATOR ANONIM - 50 RON
  6. DONATOR ANONIM - 232 RON
  7. URSU ANDREI - 1000 RON
  8. Eveniment caritabil ”Înscriem pentru copiii din Crucea” - 983 RON

  Total: 2865 RON

  Vă mulțumim!

 • 29/01
  2018
  2

  Elevii de la Racoviță ajută copiii de la Lungani

  Publicat in: 15 Noi 2017
   

  Un grup de elevi de la Colegiul Național Emil Racoviță din Iași a donat zeci de pachete pentru cei trei copii care locuiesc la bunici pentru că locuința lor a luat foc. Acest caz a fost prezentat de colega Raluca Daria Diaconiuc în urma vizitei efectuate în satul Crucea comuna Lungani județul Iași. Trei băieți sunt crescuți de bunici iar casa tatălui a luat foc din cauza unei probleme la panoul electric. La apelul Sarei Guzel, elevi din clasele V-XII au strîns articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, ghiozdane și alimente neperisabile. Totodată doamna profesor Cornelia Livia Sârghie și elevi de la clasa a XI a B au donat suma de 200 de lei tot pentru acest caz de la Crucea-Lungani.
  Toate pachetele au fost duse la sediul Serviciului Voluntar de Ambulanță din Iași condus de Marius Gratian Benchea care a decis demararea unei campanii pentru cei trei frați.
  Implicarea tinerilor de la Colegiul Național Emil Racoviță din Iași arată că lor le pasă de semeni și trebuie reamintit faptul că nu sunt la primul gest de acest fel.

  http://radioiasi.ro/fara-categorie/elevii-de-la-racovita-ajuta-copiii-de-la-lungani/

 • 29/01
  2018
  1

  (INTERVIU) Cazuri sociale deosebite la Lungani

  Publicat in: 01 Noi 2017
   

  În comuna Lungani din județul Iași sunt foarte puțini asistenți sociali. Anchetele recente au dus la soluționarea unor cazuri foarte grave. Este dificil să fie analizate toate cazurile și se merge pe teren cu mașina personală spune unul dintre asistenții sociali. Drumurile sunt stricate și localitățile destul de sărace.
  Un interviu realizat de colega Raluca Daria Diaconiuc

  http://radioiasi.ro/stiri/interviu-numar-insuficient-de-asistenti-sociali-la-lungani/