Vreau sa devin Campion National al Romaniei !

de Ovidiu-Petrisor Lascus
Adauga la favorite
772
vizualizari
0 lei
din 20,000 lei
Hunedoara, Județul Hunedoara

Initiator proiect

1 proiect

  - Cum a inceput povestea mea ?

    Inca de mic am fost pasionat de absolut tot ce este motorizat ,probabil si din cauza ca ma trag dintr-o familie de oameni ambitiosi si de traditie in lumea motorizarilor , fie ele masini, motociclete, utilaje agricole sau forestiere !

     Numele meu este Lascus Ovidiu-Petrisor, sunt nascut in Hunedoara la data de 02 Octombrie 1996. Am crescut intr-un sat de munte cu vreo 30 de case impreuna cu familia si bunici mei. Familia mea era o familie de oameni muncitori, care stiau cum sa se gospodareasca si o duceam din ce in ce mai bine . In 2003, tatal meu avea planuri sa cumpere o casa la Hunedoara, deoarece satul nostru avea scoala doar pentru clasele 1-4 iar eu aveam nevoie sa merg mai departe la scoala . Toate planurile s-au risipit atunci cand in 24.11.2003 stalpul familie, tatal meu, a incetat din viata in urma unui accident de padure. Atunci brust copilaria mea s-a transofrmat intr-un haos si am fost supus unei maturizari fortate. Terminand clasa a 4-a , am luat drumul orasului, cum s-ar spune la noi in sat. Unde am terminat scoala gimnaziala 5-8, dupa care am intrat la un liceu carea avea la baza protectia mediului !

   - Cum a inceput PASIUNEA mea ? 

Inca de cand am plecat din sat in clasa a 5 a, eu continuam sa merg la bunici mei aproape in fiecare weekend, si cand spun aproape spun ca mergeam de fiecare data cand aveam cu ce, satul find destul de izolat .. Aveam in sat un unchi care avea ocupatia de padurar si avea o mobra pentru a se putea deplasa prin canton . Intr-o zi, a vrut sa plece in padure , dar nu a mai putut sa o porneasca si a lasat-o la noi acasa. Dupa ce a plecat am luat mobra si am inceput sa o urc pe o panta si sa imi dau drumul cu ea , am facut asta timp de cateva ore bune, pana cand am cazut lat langa motocicleta de la atata oboseala . Atunci mi am dat seama ca am aprins ceva in mine , nu ratam nici cea mai mica ocazie sa ma plimb o tura cu motocicleta. Si asa , incetul cu incetul , i am castigat increderea si am facut primul pas, am reusti sa merg singur cu motocicleta. In 2010 , dupa numeroase incercari si serii de plans, am reusit sa o conving pe mama mea sa ma lase sa imi cumpar prima motocicleta. Ne avand bani, am avut de facut o alergere grea, trebuia sa renunt la ARO-ul tatalui meu pentru a-mi cumpara o motocicleta.. Am stat un an sa ma gandesc si pana la urma am renuntat la masina, deoarece la varsta 13-14 ani , mergeam cu masina prin sat, iar politia imi atrasese atentia, desi conduceam foarte bine poate si din faptul ca imi placea, sau poate ca eram nevoit, nu avea cine, bunicul meu neavand mana stanga de la varsta 35 de ani tot in urma unu accident cu un utilaj forestier. Intr-un final am renuntat la masina si am vandut-o pe suma de 2000 de lei la care am mai adaugat inca 2400 de lei, bani care ii aveam adunati din ce mai primeam de la rude, sau stiu eu ... In 2012 am reusit sa imi cumpar prima motocicleta la care inca detin contractul de vanzare-cumparare, o yamaha de 250 ! In acea perioada, foloseam motocicleta doar pentru plimbari prin padure sau sa ma deplasez de la Hunedoara in satul unde se aflau bunici mei . Am inceput sa cunosc oameni , incepusem sa imi fac prieteni in lumea Enduro-ului iar in 2015, am fost invitat de 2 prieteni sa particip impreuna cu ei la o cursa in Bistrita, mai exact Prundu Bargaului. Prima cursa din cariera mea a fost un succes, cu o motocicleta GasGas 300 din 2001, am reusit sa obtin locul 1 la clasa Hobby. O alta cursa la care am participat in 2015 a fost Hard Enduro Arsenal Park, cu o motocicleta Husqvarna din 2003 care nu a rezistat pana la finalul cursei find nevoit sa abandonez.. 

Sezonul 2016 a fost mai bun ! Am absolivit bacalaureatul si m-am inscris la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara , momentan find anul 3 la sectia de Agricultura ! Find major, in timpul liber si in weekend am inceput sa muncesc, un baiat mai tanar care cunostea povestea mea, m-a luat sub aripa lui iar la varsta de 18-19 ani, am inceput sa duc lemne de foc cu o camioneta , imparteam lemne la oameni in aproape tot judetul Hunedoara.Eram tanar, serios si muncitor. Munceam fara sa ma opresc, eram dornic de munca si sa am banul meu , incepeam sa imi fie rusine sa mai cer bani mamei mele. Am muncit pe perioada de vara si am adunat ceva bani . am reusit sa imi iau masina . mi-am cumparat o motocicleta mai noua .. si am inceput sa ma inscriu la curse. Evoluasem de la categoria Hobby  la categoria Expert.

-Hard enduro Panorama 2016 - Am obtinut locul 21 din 200 de participanti la categoria Expert, fiind al 6 roman la categoria mea ! 

-Hard enduro Apuseni 2016 - Am obtinut locul 5 din 90 de participanti la categoria Expert !

Sezonul 2017 !

Am avut incredere in mine , am continuat sa muncesc la acelasi loc de munca si de asemenea m am antrenat cat am putut de mult, reusisem chiar sa imi cumpar o motocicleta din 2012 !

-Hard Enduro Arad( King of the Hill 2017) cursa in campionataul National - dupa 3 zile de raliu, m am clasat pe pozitia de 8 fiind al 4-lea roman !

-Hard enduro Panorama 2017, cursa in campionatul National - Dupa 4 zile de concurs am obtinut locul 17 fiind al 5-lea roman din cursa la categoria mea , Experti !

-Hard enduro Heniu 2017 - Eram la conducerea cursei dar am gresit traseul si am ajuns intr-un final la finish pe locul 13 !

-Hard enduro Maramures 2017 - Am obtinul locul 2 la clasa Experti !

-Hard enduro Bucovina 2017 - Eram pe locul secund cu 3 check pointuri inainte de finish, dar am fost nevoit sa abandonez din cauza unui lemn care a intrat si mi-a smuls firele de la aprindere !

-Hard enduro Arsenal Park 2017, cursa in campionatul Natioanl - Aceasta cursa era totul sau nimic pentru mine. Din motive financiare nu am putut participa la o cursa care facea parte tot din campionatul National si eram destul de jos in clasament ,ceilalti rideri raspunzand prezent la acea cursa, mai exact Hard enduro Piatra Neamt !

Cu foarte mare incredere in mine am obtinul locul 2 la Hard enduro Arsenal Park 2017 si am reusit sa urc pe pozitia a 3-a a clasamentului din Campionatul National al Romaniei fiind premiat la Gala Campionilor organizata de Federatia Romana de motociclism pe data de 2 Decembrie 2017 la Sala de Ceremonii a Centrului de Conferinte Auditorium Pallady.

    In anul 2018 mi am propus sa devin Campion National al Romaniei la categoria Expert , dar pentru a putea reusi acest lucru am nevoie de ajutorul vostru. 

Mai jos sunt taxele de participare la cursele din camionatul National la care trebuie sa particip !

-Hard enduro Panorama 2018 -300 euro pana la data de 31 ianuarie, dupa 31 este 400 euro !

-Hard enduro Arsenal Aark 2018 - 200 de euro !

-Hard enduro Arad - 200 euro 

-Hard enduro Piatra Neamt - 250 de euro

-Hard enduro Tracking Dracula , cursa noua in campionat,- 150 de euro

Acestea sunt costurile doar pentru taxa de participare, la fiecare cursa ai nevoie de un cauciuc nou care costa 300 de lei . La motocicleta se face revizia inainte de fiecare cursa, care nu este deloc ieftina.. 

O sa fac o simulare de costuri pentru o cursa !

Cauciuc spate 300+ drum 150+ cazare 3 nopti 200+ mancare 200 + taxa de participare- si acestea sunt cele mai importante, fara sa pui ca ai nevoie poate de placute de frana,pionioane, ulei in cutie , filtru de aer, care se schimba la 10 ore de functionare sau alte piese consumabile care in ritm de concurs nu sunt foarte rezistente. De asemenea , echipamentele sunt foarte scumpe si necesare pentru a ma proteja de accidentari !

In speranta ca voi reusi sa gasesc eventuali sponsori doresc sa particip si in campionatul regional de Hard enduro, Enduro si Endurocross din campionatul National !

Fac parte din clublul sportiv Extrem Motors si pot oferi contracte de sponsorizare unor aventuali sponsori care detin firme.. 

Am facut aceasta cauza in speranta ca voi primi sprijin din partea dumneavoastra pentru a putea realiza ceea ce mi-am propus , eu in continuare muncesc la aceasi firma, dar fiind student ma descurc foarte greu . Povestea mea se poate spune si intelege in multe feluri, eu am spus-o asa cum am simtit in momentul respectiv !