O CASA PENTRU FAMILIA SOLDAN

de Viorica Elena Soldan
Adauga la favorite
2988
vizualizari
200 lei
din 100,000 lei
Telega,

Initiator proiect

1 proiect

Despre familia Soldan

Viorica Elena si Cristi Soldan locuiau impreuna cu parintii Vioricai, fiul (George) si iubita acestuia (Alexandra), intr-o casa batraneasca. Casa, situata in satul Melicesti, comuna Telega, la 500 m de drumul principal, are ca unic acces o poteca forestiera cu inclinatie mare.

In seara zilei de 27 Septembrie 2018, locuinta a fost cuprinsa de flacari. Conform ISU Prahova, se pare ca incendiul a avut drept cauza, un cos de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile. Din pricina accesului limitat autovehiculelor, casa a ars in totalitate. Cei 6 au ramas, acum in prag de iarna, fara un acoperis deasupra capului. 

Cristi, este angajat, asemeni fiului sau George, la societatea "S.C. Neptun S.A." Campina, iar sotia Viorica, la fabrica de mobilier "S.C. Lemet S.R.L." Brebu. De intretinerea si suportul lor financiar se bucurau si batranii pensionari. Acesti oameni muncitori s-au gasit in imposibilitatea de a face fata dezastrului ce le-a mistuit viata. Sora Vioricai le-a oferit o camera in propria casa, insa 6 persoane impreuna cu putinele lucruri ce au scapat de flacarile incendiului, sunt imposibil de inghesuit in 10 mp. Cei doi soti si cei doi batrani au ramas in aceste conditii, iar cei doi adolescenti sunt gazduiti la casa unui prieten.

Inchipuiti-va cum ar fi sa locuiti intr-un loc in care nu cunoasteti rostul, inconjurati de haine tinute in saci, haine primite din bunavointa si marinimia oamenilor. Ideal pentru aceasta familie ar fi sa locuiasca impreuna, sa incerce sa isi reorganizeze viata si sa faca efortul de a depasi momentele groaznice prin care au trecut.

Trei asociatii non-profit, asociatia sportiva "Roata de Foc RC" Campina, asociatia civica "Campina Civica" si asociatia civica "Pentru Tine", impreuna cu prieteni apropiati ai familiei, incercam sa ajutam aceste suflete prin construirea unei locuinte noi. Cuplul a depus o cerere la Primaria Telega, in speranta obtinerii unui teren cu acces la drum, vechea parcela fiind inaccesibila. Un petec de pamant cu o suprafata de 300 mp, ar fi suficient pentru a ridica doua camere, o baie si o bucatarie.

Hainele si strictul necesar au fost asigurate. Nu ii putem incarca, momentan, cu foarte multe obiecte datorita spatiului restrans.

Sumele necesare sunt considerabile, banii urmand a fi utilizati in achizitionarea unui teren (in eventualitatea refuzului dat de Primaria Telega), a materialelor de constructie, plata autorizatiilor si a proiectului de constructie, acoperirea costurilor cu mobilarea si utilarea locuintei noi. Forta de munca avem, vointa in a-i ajuta si dragoste sa ne motiveze, avem.

Pentru a strange banii, insa, avem nevoie de ajutorul dumneavoastra, al tuturor, voi, oameni buni ce puteti intelege momentele dificile prin care trec acesti oameni. Detalii cu privire la evolutia cazului, totalitatea ajutoarelor primite si destinatia fiecarui banut primit din partea voastra, le puteti urmari pe pagina de Facebook "O casa pentru familia Soldan". 

In speranta ca va veti deschide inimile in fata cosmarului prin care trec acesti oameni frumosi, va multumesc!