Joacă-te cu mine, fii prietenul meu!

de Dana Horodetchi
Adauga la favorite
3502
vizualizari
300 lei
din 10,000 lei
Timișoara, Județul Timiș
Initiator proiect
1 proiect

Asociația Învățăm cu pictograme a luat ființă la Timișoara în ianuarie 2015 și desfășoară programe educative, recreative , de informare și conștientizare , workshopuri pentru părinți sau specialiști, precum și evenimente caritabile pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului.

Autismul este cea mai gravă tulburare de dezvoltare a copilăriei, care până în prezent nu cunoaște nici cauză nici tratament și se manifestă în trei mari segmente:  comunicare, socializare, comportament (manifestări repetitive, stereotipe).

Autismul nu poate fi vindecat, fiind o condiție pe viață însă poate fi înțeles: o persoană cu autism este fericită atunci când se simte integrată, utilă.

Campania Joacă-te cu mine, fii prietenul meu! are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii cu autism și alte tulburări de dezvoltare din asociația noastră. Dorim să le oferim celor 15 beneficiari ai asociației noastre, un spațiu conceput pentru a le acoperi necesitățile , un loc în care să se simtă în siguranță și unde să învețe lucruri noi, într-un cadru plăcut. 

https://youtu.be/8DneHddqmto

Campania noastră începe odată cu deschiderea unui nou an școlar și dorește să vină în sprijinul familiilor de copii cu autism sau cu alte tulburări de dezvoltare din Timișoara, care doresc pentru copiii lor, petrecerea dupămeselor într-un cadru plăcut, în care pot învăța cu mai multă ușurință lucruri noi. De asemenea, ne adresăm și familiilor care nu au unde să-și lase copiii după terminarea programului școlar datoriă faptului că lucrează ambii părinți. Perioada vacanțelor școlare va fi de asemenea inclusă, vom oferi o serie de activități recreative, special concepute pentru a acoperi necesitățile copiilor cu autism.

Activitățile vor avea caracter educativ și recreativ și se vor desfășura după programul școlar al copiilor incluzând și perioada vacanțelor școlare, atunci când nevoia unor astfel de activități este cu atât mai mare cu cât sarcina îngrijirii copiilor cu autism cade în totalitate pe umerii deja împovărați ai părinților.

În cadrul activităților recreative de care vor beneficia, se vor regăsi:

-ateliere de pictură;

joc de rol și joc simbolic;

-clubul de lectură;

-petreceri tematice (Mărțișor, 1Iunie, Crăciun...)

-aniversarea zilelor de naștere;

-Școala de Vară;

-dans, modelaj;

-teatru de păpuși;

-stimulare senzorială;

-ateliere de creație, având diverse teme;

-jocuri în aer liber, excursii, vizite.

Fondurile strânse în cadrul acestei campanii vor fi destinate către:

-acoperirea cheltuielilor legate de amenajarea și închirierea spațiului în care ne vom desfășura activitatea;

-amenajarea sălilor cu mochete colorate și echipament de supraveghere video;

-dotarea sălilor cu materiale de ultimă generație: tablete, laptop, tablă interactivă;

-achiziționarea jucăriilor, jocurilor, cărților și a altor materiale educaționale;

-realizarea de materiale proprii pe care le vom utiliza în cadrul activităților ( materiale cu pictograme, printate și laminate).

Beneficiile integrării în activități recreative (care nu sunt relaționate cu terapia) pentru copiii cu autism :

-generează copiilor cu autism plăcere în a duce la bun sfârșit activitatea;

-creează un cerc de siguranță;

-face posibilă socializarea spontană;

-scade frustrarea și stresul;

-crește stima de sine;

-oferă posibilități infinite de a crea scenarii ludice.

De asemenea, ne puteți susține proiectele direcționând asociației noastre 2% din impozitul pe venit (persoane fizice) respectiv 20% din impozitul pe profit (persoane juridice).

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre activitățile și proiectele asociației noastre, ne pot vizita pagina: www.invatamcupictograme.ro

De asemenea, ne găsiți și pe rețeaua de socializare facebook:

https://www.facebook.com/InvatamCuPictograme

Dacă aveți întrebări legate de această campanie , vă invităm să ne scrieți un mail la adresa: invatamcupictograme@gmail.com