Impreuna pentru Flory

de Constantin Constantin
Adauga la favorite
51762
vizualizari
41,347 lei
din 500,000 lei
Ploiești,

Initiator proiect

1 proiect

Ea este Florentina Constantin (Florycel) are 26 de ani locuieste in Ploiesti si are mare nevoie de noi. Vrea sa traiasca din nou, normal!
Pana in 17 iunie 2018 a fost plina de viata, iubitoare, sarea in ajutorul oricui avea nevoie, avea doua locuri de munca pentru a reusi in viata, in Romania (ospatar in weekend la petreceri in restaurante si lucrator-comercial la Andan Auto SRL).
In seara zilei de 17 iunie 2018, in jurul orelor 18.00, este victima unui accident rutier, neelucidat pana in prezent, care ii schimba complet viata.
Transportata de urgenta la Spitalul Judetean Ploiesti, tatal cere mutarea la un spital din Bucuresti cu elicopterul sau orice alt mijloc, chiar si contra cost, dar raspunsul este ca nu ajunge in viata pana acolo. Este operata de urgenta timp de aproximativ 6 ore, unde tatal si fratele sunt pusi sa semneze pentru operatia cu sanse de viata de 15%. Era deja in coma. Incepea tragedia!                              
Dupa operatie, sansele de viata sunt la fel si scala Glasgow este de 4. La oamenii normali este 15 iar la moarte clinica este 3. Era foarte aproape de ea!
Tatal este cu preotul la patul ei in Terapie Intensiva si se roaga.....la Dumnezeu pentru ea!                     
Timp de doua luni si jumatate este in coma, zbatandu-se intre viata si moarte, cu preotul si familia langa ea, intubata, ventilata mecanic si hranita prin sonda nazogastrica. La o luna de la prima operatie este din nou operata si i se monteaza traheostoma. In aceasta perioada foarte grea, aproape de nedescris in cuvinte, slabeste pana la 31 de kg, iese din coma, familia si prietenii apropiati se bucura enorm, dar bucuria si multumirea sufleteasca este spulberata dupa lungi discutii cu medicii care spun ca a trecut in stare vegetativa. Se incearca in acest timp mutarea la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, dar medicii se opun,spun ca nu este transportabila.
La inceputul lunii septembrie sufera mai multe interventii chirurgicale(i se pune la loc partea de os decupata de la craniu,se monteaza gastrostoma pentru o hranire mai consistenta, i se schimba traheostoma). Toate acestea costa.
In 17 septembrie, dupa trei luni de la operatie si de chin si bani cheltuiti cu nemiluita pe tratament, pampersi, aleze si multe altele,(sistemul de sanatate nu are) este mutata in sfarsit la Spitalul Bagdasar, sectia Recuperare Neuromotorie, unde reincepe naveta intre spital  si farmaciile din jurul spitalului, pentru tratament prescris de medici si cumparat de parinti. Bani si bani, bani.......! Abia reusesc sa sustina toate cheltuielile. Prietenii si cei apropiati ajuta si ei cum pot, fiecare dupa posibilitati.
Singura speranta pe care o au sunt clinicile particulare pentru ca in sistemul de sanatate, greoi si bolnav si el, esti externat dupa maxim 21 de zile, dupa spusele medicilor din sectia de Recuperare, ba mai mult, nu ai voie sa muti pacientul de la o sectie de Recuperare la alta cu acelasi profil. CAS nu deconteaza!!!!!!!! Trebuie sa stai acasa cu pacientul care are nevoie de aparat de oxigen, aparat de aspirat secretiile prin traheostoma si care trebuie totusi monitorizat si de un medic (sistemul medical spune ca se face prin medicul de familie!!!!!). Chiar daca nu te-ai recuperat si prezinti inca o stare destul de grava, ti se raspunde ca aceasta este situatia, ba mai mult, sa te astepti oricand ca pacientul sa cedeze.”Sa fiti pregatiti pentru orice”! La spital pacientul este internat obligatoriu cu insotitor care nu primeste nici macar un scaun sau o patura sa doarma pe jos langa copilul lui in suferinta.
Tarifele la clinicile particulare din Romania pleaca de la 150 de lei/zi pana la 400 lei/zi(se pot da exemple) iar prin coplata cu CAS iti vine randul "cam peste un an".
Terapiile de recuperare neuro-motorii din aceste clinici i-ar putea reda speranta la o viata normala.
Am vorbit de clinici din Romania, dar in Turcia, Italia, Germania, Franta, UK, costul tratamentului este intre 10-15000 euro/luna, fara o durata prestabilita doar timp, tratament si ajutorul lui Dumnezeu!
Costurile exorbitante pentru accesul la aceste terapii nu le pot infrunta singuri (tatal pensionat medical cu 700 lei pe luna si mama cu salariul minim pe economie) si de aceea sunt in cautare de ajutor in incercarea de a reda fetitei  lor o sansa pentru o viata normala alaturi de ei si nu sa se stinga incet, incet in spitalele din sistemul de stat romanesc.
Astazi,cand scriu aceste randuri, tatalui internat cu ea in spital ca insotitor (mama si tatal fac cu schimbul langa ea cate doua saptamani )i s-a propus de catre rudele unui pacient din salon cu fetita, care au prieteni medici in Turcia, sa plece de indata ce este posibil, cu ea acolo, pentru ca vorbesc si aranjeaza ei tot. Mai exista inca oameni cu suflet mare!
O cunostinta de-a lor a fost  internata acolo(in Turcia), unde au cheltuit in 3 luni de zile aproximativ 150.000 USD. Un alt caz similar ca si diagnostic (Tetraplegie spastica sechelara) mediatizat pe TV, doar operatia costa in Turcia aproximativ 40.000 USD.

Multumim celor care realizeaza ca numai impreuna si cu ajutorul lui Dumnezeu, putem  reda speranta in sufletul unui copil si al parintilor, fratelui si celor apropiati, la o viata normala alaturi de ei in lupta cu sistemul si cu nenorocirea abatuta asupra lor!
Va multumesc din inima,
mama,tatal si fratele!
Este nascuta pe 08 martie(Ziua Femeii).Trebuie sa reusim!

 • 16/11
  2018
  2

  Multumim din toata inima pentru fiecare donatie, fiecare share si fiecare mesaj de incurajare trimis !
  Multumim ca sunteti alaturi de noi !

 • 16/11
  2018
  1

   Pentru cei care din diverse motive nu pot dona direct, va punem la dispozitie variante pentru a o face altfel :
  PayPal : https://www.paypal.me/constantinconstantin
  Cont BCR LEI : RO03RNCB0740044372690005 -Titular Constantin Mariana

  Impreuna pentru o viata! Orice ajutor si distribuire conteaza. Multumim!