Impreuna pentru Andreea

de Adriana Gavrila
Adauga la favorite
418
vizualizari
0 lei
din 24,000 lei
Malu cu Flori /judetul :Dambovita,

Initiator proiect

2 proiecte

Dragii mei,

pentru toti cei care ne cunosc, povestea este cunoscuta, pentru ceilalti, o voi prezenta mai in detaliu  mai jos.

 
Sunt mama unei adolescente de 20 de ani,care se lupta cu o boala crunta ,care a debutat in anul 2013,in urma unui accident petrecut in incinta scolii generale din localiatea Malu cu Flori,judetul:Dambovita,colegii de clasa i-au pus piedica si au imbrancit-o si a cazut lovindu-se la cap.La aproape 6 luni de la lovitura,a dezvoltat o forma rara de Epilepsie,care a fost diagnosticata corect dupa 3ani si 9 luni.Am inaintat in chirurgia epilepsiei,dar acesta forma de epilepsie este inoperabila,iar cu medicatia recomandata de medicul specialist neurolog,reusisem cumva sa mai reducem din crize(avea peste 30 de crize pe zi),la 6-7 crize pe luna.Dar din decembrie 2018 si pana in iunie 2019,starea de sanatate a fiicei mele s-a agravat,pierzand rapid si masiv din abilitatile executive,incat la ultimul control si medicul specialist neurolog, a ramas uimit si totodata bulversat de evolutia drastica a bolii.Spasmele si crizele epileptice sunt de necontrolat și nu cedează cu niciun medicament. Orice stare emotionala ii poate provoca Andreei o convulsie.
In plus fata de crize,are dificultati de invatare,probleme cu mersul si echilibrul,probleme de nutritie,tulburari de somn,fotosensibilitate sau reactioneaza prost la oboseala si stres(adica crize),emotii puternice sau anumite texturi ori sunete,probleme cu schimbarile de temperatura-din aer sau apa,prin urmare si cu febra si (lista poate continuua)ii poate declansa fiicei mele convulsii sau o criza generala.Este cumplit să o vezi din copilul care în urmă cu 6 ani,era ca orice copil normal,acum  a ajuns să fie în imposibilitatea de a face orice. Este dependentă de mine 24/24.
Din 2013...de aproape 6 ani,mor in fiecare zi cate putin,cu fiecare criza a fiicei mele si cu fiecare cutie de medicamente pe care o arunc cand se termina si cu evolutia drastica a bolii.Avand in vedere tulburarea cognitiva progresiva,sindromul ataxic,sindromul Hoffman prezent bilateral( indică deteriorarea tractului corticospinal al tractului piramidal. Este un set de fibre nervoase care se deplasează de la cortexul cerebral la măduva spinării ) RCP(reflex cutanat palmar) in flexie bilaterala,Nistagmus la privirea orizontala bilaterala si pe verticala in sus,dizartrie,initiere a vorbirii mai dificila,Sindrom Pseudobulbar si in observatie cu Neurolipofuscinoza (CLN2),necesita investigatii suplimentare pentru stabilirea etiologiei epilepsiei mioclonice progresive:
-2 IRM-uri cerebrale,cu substanta de contrast si protocol de epilepsie,costul fiind de 4000 lei.
-Testare genetica panel epilepsii mioclonice,costul fiind de 3000 de euro (plus transportul )si se face la o clinica in Germania. Dar dupa ani de zile petrecuti prin spital si investigatii,recuperari medicale si tratamente platite, acum suntem in imposibilitatea de a suporta aceste costuri de face acest IRM-uri foarte scumpe. M-am imprumutat in banci si am vandut cam aproape tot ce aveam,ptr a salva viata fiicei mele.De ce ?...Am avut de ales la acel moment și am ales ! Dacă s-ar repeta momentul aș alege la fel !Cine nu are bani este condamnat la moarte. Recuperarea a fost si este grea si costisitoare, iar pentru mine a însemnat si inseamna nopți nedormite, petrecute la capataiul fiicei mele si imprumuturi in banci,am recurs la soluții disperate pentru a găsi medicamentele de care avea si are atât de mult nevoie si ptr a sustine financiar toate investigatiile clinice si paraclinice.Este cumplit sa iti vezi copilul in situatia asta,bolnav... De efectuarea rapida a acestor investigatii si ptr administrarea unui nou trament ptr a opri atrofierea(macinarea ) creierului,Nistagmusul(orbirea), trebuie sa facem aceste IRM-uri si Testare genetica.Va implor,fiica mea are nevoie de ajutorul dvs.,pentru a ne ajuta sa strangem suma necesara efectuarii acestor investigatii si de care depinde viata ei. Toate acestea implica costuri aferente enorme pentru familia mea. Noi nu ne mai permitem acest lucru acum, resursele familiei noastre fiind foarte limitate. Costurile exorbitante pentru accesul la aceste investigatii nu le pot infrunta singura si de aceea sunt in cautare de ajutor in incercarea de a reda fetitei mele o sansa pentru o viata normala alaturi de familia ei si nu sa se stinga incet, incet in spitalele din sistemul de stat romanesc. Tarifele la clinicile particulare din Romania pleaca de la 200 de lei/zi pana la cateva sute de lei/zi(se pot da exemple) iar prin coplata cu CAS iti vine randul "cam peste un an". Singura speranta pe care o avem, sunt clinicile particulare pentru ca sistemul de sanatate,este greoi si bolnav si el  si CAS nu deconteaza!
Apelez la toți cei care citesc acest mesaj și ne pot ajuta cu orice sumă pentru a strânge cei  5000 de euro necesari ,care reprezinta costul investigatiilor,cheltuielile de transport,etc..
   Din pacate, ca mama singura(tatal Andreei a decedat in anul 2016,in urma unui infarct) imi este imposibil sa acoper aceste cheltuieli de aceea ma adresez voua, celor cu inima mare, pentru ca, desi suma poate parea mica, este enorma pentru noi.Oricat de putin vi s-ar parea ca puteti ajuta, va rog ganditi-va ca 1 leu este mai mult decat nimic si ca, un leu al Dvs. poate reprezenta sansa Andreei, la o viata cat mai apropiata de normalitatea noastra. Facem apel la toti oamenii de bine care doresc  să ne susțină în lupta cu această boală cruntă , care cred în șansa la viață a unei adolescente.
Ajutati-mi fiica sa traiasca !
Donează orice suma iti permiti pentru ca Andreea sa câștige lupta dintre viață și moarte. Pentru cei care din diverse motive nu pot dona direct prin intermediul platformei https://oameni.sprijina.ro/ sunt disponibile și urmatoarele conturi:
Puteți dona sau face transfer direct in conturile de mai jos:
 
-Nume:Andreea Denisa Manea
IBAN cont :RO91 INGB0000999906807121
In RON,Banca ING
Cod SWIFT: INGBROBU
cu mențiunea ”Donatie Manea Andreea Denisa
 
Sau la BRD in contul:
-Gavrila Adriana ( mama )
RO03BRDE160SV41325281600
In RON
Cod SWIFT : BRDEROBU
cu mențiunea ”Donatie Manea Andreea Denisa
 
Fie ca donezi, fie ca inviți prieteni sa cunoască aces caz, fie ca distribui pe facebook, te poti alatura luptei Andreei, luptei noastre! Fiecare zi conteaza!
Orice sprijin, orice share ne poate ajuta!!!
 
Va multumesc din inima,
mama si fratele!