Ilie - Un inger printre oameni -AUTISM

de Loredana-Liliana Tanasa
Adauga la favorite
2082
vizualizari
3,637 lei
din 10,000 lei
TAMASI,

Initiator proiect

1 proiect

A fost o data ca niciodata ca daca nu, nu s-ar povesti, o zi de august 2018 cand cele mai mari frici ale mele au iesit la iveala si mi s-a confirmat ca mezinul familiei, Ilie a fost diagnosticat cu tulburari din spectrul autism – certificat de handicap in forma grava. Atunci avea 2 ani si 2 luni . Ne-a fost explicat raspicat ca e foarte important sa inceapa cat mai repede terapia.

Noi putem spune ca am trecut peste partea de negare pentru ca la o simpla privire pe internet am bifat si tot bifat tulburari din acest spectru “minunat”

Familia mea e formata din 2 parinti care incearca non-stop sa faca 2 fete si un baietel fericiti.

Lupta cu orgoliu nostru a fost invinsa imediat pentru ca costul terapiei lunare depaseste usor 6000 lei lunar. Pe langa aceasta se adauga gradinita, alte terapii alternative si cursuri care le urmam noi ca parinti ca sa intelegem cum sa-l ajutam. Terapie pentru el inseamna orice minut in care nu doarme.Am facut eforturi sa facem rost bani de la familie,colegi, prieteni, dar inca ne este foarte greu sa acoperim lunar aceste sume.

Ne-a fost explicat raspicat de foarte multe ori ca progresele majore se pot realiza pana la implinirea varstei de 7 ani. Timpul a devenit cel mai mare adversar al nostru. Fara terapie nu numai ca nu progresam, ci din contra regresul e inevitabil.

Ilie e un copil vesel in lumea lui si cu terapie a reusit pana acum sa impartaseasca putin din dragostea lui. Proorocul meu mic are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea acoperi costul terapiei lunare

Acum terapia ABA este zilnica, iar terapia 3C sambata si duminica. Dimineata merge cateva ore la gradi pentru a generaliza ce invata la terapie

 

Cu respect,

Loredana Tanasa - mama

Stefan Tanasa - tatal

 • 04/12
  2019
  2

 • 28/11
  2019
  1

  Multumim frumos pentru cei care au participat pana acum la terapia lui Ilie!