Ajută-i să meargă la Universitatea Yale!

de Maria Stan
Adauga la favorite
5895
vizualizari
10,810 lei
din 25,000 lei
București,

Initiator proiect

2 proiecte

Salut! Numele meu este Maria Stan. "Diriga" sau "profa de română", după caz. Predau limba și literatura română și îmi iubesc elevii dincolo de orice rime sau genuri literare - pentru că văd în ei capacitatea de a trece dincolo de aceste limite, un potențial prin care materia pe care le-o predau cu atâta drag nu mai este o entitate de sine stătătoare.
Educația modernă nu mai presupune, sub nicio formă, închistarea într-o arie curriculară. Literatura e psihologie, e sociologie, e matematică, știință, cercetare... Învățarea devine un caleidoscop.
Tu, cel care citești aceste rânduri, și cu mine, avem în comun speranța pentru o educație de calitate. O merităm, iar pentru împlinirea acestui lucru, este nevoie de încurajarea performanței și de susținerea elevilor extraordinari ai țării noastre. Îmi duc existența zilnic printre ei și nu trece zi în care să nu mă uimească în vreun fel. Iar următorii copii fac din învățare un proces de autodepășire.

Care este destinația?

Trei elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, Ana (16 ani), Andrei (16 ani) și Octavian (17 ani), s-au calificat la Turneul Campionilor World Scholar's Cup care va avea loc între 15 și 21 noiembrie la Universitatea Yale și sunt nevoiți să își finanțeze participarea la acest concurs de prestigiu. 

Calificarea la această ultima rundă a concursului a fost posibilă prin participarea la două faze premergătoare. Astfel, etapa locală a avut loc în București, în aprilie, iar cea globală a avut loc la Barcelona, în luna iulie, unde cei trei elevi au obținut nu mai puțin de 3 medalii de aur și 13 de argint.

De ce să îi ajutăm să ajungă acolo?

Prioritatea unei țări ar trebui să fie educația și știm deja câte minuni poate face un mic sprijin pentru comunitățile de copii excepționali ai țării noastre. Drumul Liceului Teoretic Internațional de Informatică București a fost, de-a lungul timpului, unul ascendent, marcat de rezultate impresionante la competiții internaționale. De aceea, ne dorim ca Turneul Campionilor să fie una dintre ele.

Ana, Andrei și Octavian sunt tineri, inteligenți, unici în felul lor și pasionați de ceea ce fac. Participarea la Turneul Campionilor de la Universitatea Yale este o oportunitate incredibilă pentru cei trei elevi trei de a cultiva niște valori precum excelența în educație, acceptarea și înțelegerea altor culturi, toleranța și dorința de autodepășire, valori de o importanță incontestabilă în mediul secolului al XXI-lea, o eră definită de mișcare, schimbare și transformare. De asemenea, ei vor continua să reprezinte țara într-un context multicultural, unde doar cei mai buni ajung. 

Ce este World Scholar's Cup?

World Scholar’s Cup este un concurs internațional cu o tradiție de unsprezece ani, ce a început ca un concurs regional în Coreea de Sud, pentru ca în prezent să aibă loc în peste 70 de țări la nivel mondial. Ideea din spatele acestui concurs este de a crea o competiție diferită de ideea “tradițională” de concurs – o celebrare a bucuriei de a învăța, o oportunitate care îi motivează pe elevi nu doar să își demonstreze competențele deja existente, dar să își descopere unele noi.

În acest an, tema concursului este An Entangled World (O lume încâlcită) și abordează 6 domenii cu o vastă bibliografie - istorie, artă, literatură, știință, studii sociale și relații interumane. Studiind toate aceste domenii, elevii au susținut patru probe în urma cărora au obținut punctaje bune atât la nivel individual, cât și de echipă:

 • Scrierea unui eseu pe o temă la alegere în funcție de domeniul de studiu preferat;
 • Un test-grilă de 90 de întrebări care a abordat toate domeniile de studiu;
 • O serie de trei dezbateri;
 • Cupa Școlarilor.

Cum îi putem ajuta?

Costurile totale de participare pentru cei trei elevi și profesorul coordonator (taxa, transportul și cazarea pentru 7 nopți) ajung în jurul sumei de 8000 de dolari. 

Puteți sprijni prin apăsarea butonului Sprijină această campanie sau prin trimiterea sumei dorite direct în următorul cont: RO41RNCB0702137440480001 - Stan Maria

Chiar dacă în acest moment nu îi puteți sprijini financiar, distribuirea acestui mesaj ar însemna enorm pentru ei. Dumneavoastră îi puteți ajuta să își îndeplinească visul de a ajunge la Universitatea Yale și de a pune, încă o dată, România pe harta competițiilor internaționale.

Dacă doriți orice fel de dialog despre copii sau despre această competiție, mă puteți contacta în următoarele moduri:

Vă mulțumim!

 • 02/11
  2018
  1

  După 3 luni de emoții și cu jumătate din suma necesară strânsă în doar 3 zile, închidem această campanie pentru că oamenii binevoitori de la compania Euler Hermes ne vor sprijini cauza cu restul sumei. 
  Cu oameni ca voi, cei care ne-ați acordat atâta încredere, mi-am recăpătat speranța în această țară și este, pentru mine, o bucurie enormă să văd că împărtășim atâtea valori și că se conștientizează importanța tinerilor performanți. Mulțumim tuturor pentru sprijin! Vă vom scrie din Yale!