Hai sa deschidem o casa pentru copii de Craciun!

de Robert Marin Gologan
Adauga la favorite
801
vizualizari
0 lei
din 60,000 lei
Poenari, Județul Giurgiu

Initiator proiect

1 proiect

Florian Simionescu pune la dispozitie o casa pentru 2 familii monoparentale, si are nevoie de ajutorul tau pentru a o amenaja, mobila si utila!

Orice persoana careia ii prisoseste ceva poate contribui la ameliorarea lipsurilor unor copii fara copilarie!

Activitatea Centrului Social Sf. Stelian din Podgoria se restrange. 

Centrul a luat naștere în 2012, în cadrul unui parteneriat derulat cu școala din comună, cu primăria și cu mamele unor copii asistați, prin care se încearcă repunerea lor în statutul firesc de ființe responsabile față de Dumnezeu, față de copiii cărora le-au dat naștere. Mai întâi, Centrul a funcționat în dispensarul din sat, de unde s-a mutat în clădirea unei foste școli primare închise în 2004 din lipsă de elevi.

Am pornit la drum în acest proiect fără mijloacele materiale necesare. Primăria ne-a asigurat spațiul de cazare, ne plătește curentul electric și ne-a concesionat un teren care este cultivat de mamele acestor copii. În rest, lucrările de reparații, ceea ce am adăugat după aceea, mobilier și toate celelalte au fost suportate de noi din sponsorizări și donații. Copiii din centrul nostru provin din zonă, din medii familiale cu existență materială precară sau cu acute stări de violență domestică. Identificându-le situația, am găsit această soluție prin care să-i putem integra în comunitate, în societate, și să creștem populația școlară și a localității”, ne spune părintele paroh Gabriel-Adrian Enescu.

Centrul adapostea 5 mame si 14 copii, acum mai poate intretine o singura familie

In 2017, dintr-un cumul de motive, Centrul Social Sfantul Stelian a ajuns in imposibilitatea de a de a sustine un numar atat de mare de mame si copiii. Asa ca, patru mame au fost nevoite sa plece de la centru, incercand sa inceapa o noua viata, pe picioarele lor. Cu o parte din ele am pastrat legatura si am incercat sa le ajutam, atat financiar cat si moral si uman. Insa, este foarte greu cu un salariu de 1.100 lei sa platesti chirie, intretinere, utilitati, mancare, transportul copiiilor la scoala, rechizite etc.

Ce am facut pana acum si ce ar fi nevoie in continuare?

Florian si Carmen au tot incercat  sa gaseasca o solutie pentru ele, sa le ajute cumva sa se intretina, fara a interveni activ in viata lor. Si...Florian a venit cu solutia: acolo, in satul Poenari, foarte aproape de Bolintin Vale, Florian are o casa mostenita de la mama sa – este o cladire frumoasa, construita chiar de bunicul lui Florian, Dumitru, ce a fost salon de dans, apoi caminul cultural al satului . Asa ca s-a hotarat sa renoveze casa si sa o compartimenteze in dormitoare, bucatarie, baie, birou si loc de joaca si sa faca din casa aceasta plina de traditie si spirit, un centru, un camin, o casa pentru Dana, Bianca, Andreea, Irina, Cati, Maria, Stefania, Andreea, Florin si Nicolae – Casa Sfantului Dumitru.

Ne ambitionam sa terminam renovarile si compartimentarea pana pe 16 decembrie si apoi sa o mobilam cu toate cele necesare unui camin, unei famili, pana pe 22-24 decembrie, astfel incat sa mutam cele doua mame cu copiii lor, in noua lor casa pana de Craciun.

Fostul camin cultural este in plin proces de recompatimentare si reamenajare. La final vrem sa obtinem pentru cele 2 familii: trei dormitoare, un loc de joaca - sufragerie, un birou,o bucatarie, doua bai si...un open space de vreo 30 mp

In etapa urmatoare trebuie sa mobilam si sa utilam toate incaperile mentionate mai sus. Pentru o parte dintre ele am gasit sponsorizari printre colegii din Integrisoft Solutions, dar pe masura ce se apropie termenul limita ne este clar ca nu  este suficient si avem nevoie de ajutor.

Le mulțumim din suflet tuturor celor care se vor gândi la aceste familii  și vor aduce puțină bucurie și căldură în viața lor.

Pentru informatii contacti-o pe colega mea Carmen Alecu 0788.407.688 

 

 

 • 23/12
  2017
  2

  Am finalizat renovarea!

  Cursul evenimentelor a facut sa grabim deschiderea.

  Multumim tuturor celor implicati.

 • 13/12
  2017
  1

  Miercuri 20.12 avem deadline pentru finalizarea renovarii!