Support me to become a Global Volunteer in Morocco

de Eva Roxana Ghita
Adauga la favorite
1832
vizualizari
635 lei
din 4,000 lei
București,

Initiator proiect

1 proiect

This summer I will IMPACT Morocco!

-Discover the East Region-

-4 August-16 Septembrie-

Bună! Mulțumesc că ești aici și citești asta, înseamnă că vrei să știi mai multe despre visul meu.

Puțin despre mine:

Sunt studentă în anul III la Comunicare și Relații Publice în Universitatea din București. Fac voluntariat încă din clasa a 7-a, sunt membru AIESEC de un an, iar vara asta, în august, îmi doresc să plec într-un proiect de voluntariat internațional.

Un lucru curios despre mine este că înainte nu aș fi putut să iau o asemenea decizie de a pleca singura în altă țară, pentru că îmi puneam anumtie bariere și îmi găseam scuze când îmi era teamă să fac un pas de care nu eram sigură.

În tot acest timp am ajuns să cred că ambiția și entuziasmul pe care le am, mă vor ajuta să aduc un impact concret și măsurabil în oamenii cu care voi intra în contact. Am devenit o persoana care nu se mai resemnează cu “asta este”, o persoana care ia acțiune asupra lucrurilor care se întâmplă și care găsește soluții pentru fiecare problemă cu care se întâmpină. Ce-mi doresc cel mai mult este să ajut tinerii să scape de barierele pe care și le pun și să-i încurajez să își îndeplinească obiectivele.

Ce e în spatele deciziei mele?

Totul a început încă din copilarie când am observat în jurul meu cât de defavorizați sunt oamenii care nu au putut avea oportunitatea unui trai decent, cum unii copii sau bătrâni suferă de singurătate sau cum sunt tratate unele femei, lucruri care mă determină să fac ceva în privința asta. Cred că de aici a pornit și dorința de a face voluntariat și de a-i ajuta pe ceilalți. Activitatea de voluntar pe care am desfațurat-o în orașul natal a fost bazată pe activități de ajutorare a acestei categorii.

În prezent AIESEC îmi oferă oportunitatea de a-i ajuta pe tineri să conștientizeze rolul pe care îl au aceștia în societate și impactul pe care îl pot avea supra lumii prin contribuția acestora fie în România, fie prin proiectele de voluntariat internațional.

Îmi doresc să le insuflu tinerilor curajul să încerce o astfel de experiență, pentru că mediile ce ne scot din zona de confort, sunt cele care ne vor dezvolta cu adevărat.

Motivația mea stă în faptul că îmi doresc să dau piept cu realitățile dureroase ale lumii și în dorința de a depași frica de impactul emoțional pe care îl voi avea când voi pleca de una singură într-o țară complet necunoscută mie.

Motivația mea sta în faptul că mi-am dat seama că pot contribui în mod activ la aducerea unui impact pozitiv în viețile oamenilor și în încurajarea acestora, indiferent de vârstă, de a-i inspira să ducă mai departe acest lucru.

De ce altă țară? De ce Maroc, de ce Oujda?

Pentru că toată activitatea mea de voluntar s-a concentrat în România și consider că mi-am luat o parte din ce-mi trebuie din această experiență aici și doresc să experimentez și altceva.

Șocul Cultural și experiențele provocatoare, mă vor face să mă autodepașesc, iar faptul că voi vorbi timp de 6 săptămâni engleză, mă va ajuta să ies din zona de confort și să-mi îmbunatățesc mai bine limba.

Am ales Maroc datorită culturii diferite comparativ cu a noastră, în care îmi doresc să petrec 6 săptamâni, să o cunosc și să o înțeleg și, în al doilea rând, pentru faptul că voi întâlni perspective diferite față de ale mele și voi reuși să înțeleg mult mai bine oamenii din jurul meu.

-Discover the East Region-

Proiectul îmbină partea profesională, informațiile și experiențele dobândite pâna acum cu activitatea de voluntariat social. Proiectul iși propune conștientizarea la nivel global a problemelor cu care se confruntă regiunea de est a Marocului, în Oujda.

Ca activități concrete, proiectul are la bază expunerea acestor probleme prin crearea de materiale ce vor arăta realitatea comunității și cum se poate acționa pentru a schimba ceva și colaborarea cu celalalte ONGuri, care acționează pe unul dintre cele 4 obiective de dezvoltare durabilă - No poverty, Quality Education, Gender Equailty, Partnerships For The Goals.

Voi avea ocazia să le prezint cultura Românească și să cunosc culturile altor țări, voi face turul orașului și voi identifica, în primă fază, principalele probleme vizibile ale comunității. Voi vizita cea mai veche școală din Oujda și voi vedea cum sunt educați copiii, voi merge să văd în ce condiții lucurează femeile și cum pot fi ajutate cele care trec prin situații grele,  voi merge la orfelinate și azile de bătrâni și voi petrece timp cu persoane cu handicap.

La sfârșitul proiectului vom trage concluziile care vor duce la direcțiile în care se poate continua, după plecarea noastră, acest proiect.

În proiect vor participa tineri din: Algeria, Tunisia, Turcia, Egypt, China, UK, Romania, Ungaria și Taiwan.

Îți mulțumesc că ai citit până aici, pentru a-mi îndeplini visul am nevoie de suportul tău, dar asta nu înseamnă doar bani, mă poți susține prin distribuirea poveștii mele către prietenii tăi.

Voi rămâne profund recunoscătoare și poate într-o zi va veni rândul meu să te susțin. PS: The souvenirs are coming.

Pentru ce o să folosesc banii?

Donațiile pe care le voi primi mă vor ajuta în pregătirea plecării mele: pașaport, biletul de avion, biletul de tren către oraș, asigurarea medicală și altele pe care le poți găsi aici: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1H5l1l_iZIoRcVj63CI6Ys5Npt-CkRrKeyG475gBdVq0/edit?usp=sharing

Pentru întrebări, curiozități, neclarități, feel free to contact me! <3

I want to act and bring impact, I believe in concrete actions and not just words, this is why I stopped wishing and started doing.