Doneazapentruviitor

de Lajos Kristof
Adauga la favorite
625
vizualizari
0 lei
din 30,000 lei
București,

Initiator proiect

11 proiecte

Povestea Școlii de Excelență Kristopher a început cu un vis. Visul unui tânăr abandonat crescut de la trei ani în orfelinatele groazei. 

De ce am înființat Școala de Excelență? Fiindcă sunt un tânăr care poate povesti ușor prin ochii oricărui copil orfan care trece prin abandonul părinților ce înseamnă să te salvezi descoperindu-ți talentele.

Astăzi sunt educator, profesorul copiilor geniali! Antrenor de genii și profesor de psihodramă, psiholog și psihopedagog în formare, profesor de științe sociale și relații internaționale, specialist în comunicare și jurnalist independent. 

Vreau să dau mai departe cu sprijinul vostru... un centru dedicat descoperirii și dezvoltării talentelor native la toți copiii!

Simt că pot să fac asta!

Că pot deveni vocea copiilor cu abilități înalte, fie ei orfani, cu dizabilități sau cu situație materială precară. 

De ce? 

Unii copii, fără ajutorul părinților, abandonați în orfelinate, visează să ajungă studenți la universități de prestigiu, alții sunt olimpici la informatică, scriitori. Sunt prea tânăr să văd acum rezultatele, dar am încredere în viitorul lor! Ce pot spune despre mine? Am scos o carte, am publicat studii în psihopedagogia excelenței alături de Profesorul Florian Colceag, care, la rândul lui a reușit să antreneze olimpici internaționali la matematică.

Sunt un exemplu viu pentru viitoarele generații. Simt că vocea mea poate salva talentele milioanelor de copii! 

Crescut în centrele de plasament de la trei ani, privat de afecțiunea unei mame și a unui tată, pe care nimic nu le poate substitui… m-am salvat prin cognitiv și prin faptul că am fost ajutat să-mi împlinesc setea de cunoaștere. Sunt educator și mentor pentru copii cu abilități înalte, am sarcini naționale într-o mișcare generoasă, de suflet, de ajutorare a copilului cu nevoi speciale, fie el orfan, geniu ori special prin unicitatea combinației de precaritate fizică ori mentală; si sunt scriitor, ceea ce mie mi se pare un mic miracol.

 

Anul trecut am reușit să înființez Asociația Gifted Center Kristopher, organizație preocupată de schimbarea paradigmei în educație și sistemul de protecție a copilului. Am găsit sediu, cu ajutorul Universității Hyperion, iar cu sprijinul persoanelor fizice am reușit cât de cât să renovăm spațiul astfel încât să primim copilașii la activități. 

Ei au nevoie de un start-up! 

E greu… și pentru că omul nu se lasă convins ușor. Mi-am donat ziua de naștere și am strâns 600 lei, am fost mediatizat de 2 publicații centrale și am în cont 200 lei.  Dacă o mână de oameni ar da mai mult sau o mulțime de oameni ar da mai puțin, aș avea speranța că procentul de 0,1% din numărul copiilor instituționalizați care termină o facultate în prezent ar fi mai mare. Ce vrea proiectul? Iată un link! Cine sunt eu? Iată un link.

 

Centrul are nevoie de un start-up!

Începând de la cheltuieli de materiale didactice, traducerea materialelor specializate, achiziționarea de materiale, acordarea de hrană în fiecare weekend, excursii tematice, șamd. 

Dar până la primii pași, copilul ( centrul deja înființat și botezat) are nevoie de încrederea voastră! 

Activitățile proiectului: evaluarea inteligenței la o populație de 500 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, organizarea de activități ( începând cu luna martie, în fiecare wekeend) de mentorat, art-terapie și robotică pentru un grup țintă de 30 de copii. Echipa noastră interdisciplinară va evalua nevoile individuale ale copiilor  și va elabora o sugestie/recomandare de plan de activități bazat pe nevoile specifice identificate. Feedbackul de la beneficiari și instituțiile de proveniență este strâns în vederea stabilirii profilului fiecărui beneficiar, monitorizând îndeaproape evoluția fiecărui participant, sprijinindu-i permanent prin servicii de asistență și suport.

Formatul atelierelor este interactiv și încurajează participarea activă a tinerilor. Copiii se pot organiza într-un comitet ce le permite să-și dezvolte abilitățile de leadership oferind continuu un feedback și de asemenea gândind alături de staff și board programe și plănuind activități de implicare în comunitate – evenimente culturale, târguri, festivități etc.

Competențe și abilități dobândite: copiii  își dezvoltă abilitățile sociale, emoționale și abilitățile cognitive și totodată simt un sentiment de împlinire; Leadership, public speaking; Lucru în echipa, cooperare, luarea de decizii prin consens; Abilități de viață independentă; Devin cetățeni activi și responsabili; Gândire critică; Abilități de planificare, organizare și implementare; Capacitatea de a crea și menține relații interpersonale. Școala de Excelență  nu percepe niciun fel de taxe sau contribuții beneficiarilor pentru participarea la programele oferite și va funcționa integral pe bază de donații din partea comunității.