Donează Sânge, Salvează Vieți

de Brian Cristian
Adauga la favorite
1483
vizualizari
100 lei
din 15,000 lei
Baia Mare,
Initiator proiect
Profil verificat
3 proiecte
ONG
ONG profil verificat

Donează Sânge, Salvează Vieţi!

 Campania ‘’Donează Sânge, Salvează Vieţi!’’ (DSSV) a început în anul 2013, când membrii Rotaract Baia Mare TEAM au sesizat problema lipsei de sânge din spitale şi numărul scăzut de donatori la nivel naţional.

Conform statisticilor, România ocupă penultimul loc în Europa, după Albania, în privinţa donării de sânge. Minimul necesar de donatori în România ar fi de 2,5%, chiar 6% conform recomandărilor Comisiei Europene. Totuşi, media donatorilor este sub 2%, nevoia de sânge fiind acoperită intr-o proporţie de doar 60%. Cu toate acestea, o data la 3 secunde un om are nevoie vitală de sânge. 

Scop

Proiectul își propune să aducă în atenția publicului nevoia urgentă de sânge, să facă cunoscută procedura de colectare a sângelui și să informeze populația cu privire la această necesitate.

Scopul proiectului este creșterea numărului de donatori de sânge la nivelul judetului Maramureş in special, dar ne dorim să contribuim şi la creşterea numărului de donatori la nivel naţional. Pentru a se atinge acest scop vom continua campania de informare și conștientizare care se va desfăşura pe tot parcursul anului, în fiecare luna vom organiza o Tombolă, în cadrul căreia vom premia 3 donatori prin tragere la sorţi, iar în data de 14 iunie când se sărbătorește Ziua Mondiala a Donatorului de Sânge, vom pune Baia Mare pe harta oraşelor care celebrează această zi importantă, fiind alături de eroii care donează.

Această campanie este una ambițioasă, adresându-se întregii populații. Scopul este de a face o schimbare în mentalitatea și educația națională și să includem astfel de campanii în cultura societații noastre și în stilul de viață al întregii populații.

Este nevoie de această conștientizare cu privire la importanţa donării de sânge, iar prin informarea corectă și educarea oamenilor asupra procedurilor și a beneficiilor ce decurg în urma realizării actului de donare, putem ajuta la sporirea și valorificarea acestei acțiuni. Sângele salvează vieți și îmbunătățește sănătatea.

Transfuziile sanguine sunt necesare pentru:

* Femei care suferă de complicații la naștere;

* Copii cu anemie severă rezultată de obicei din malarie sau malnutriție;

* Copii care suferă de o traumă severă ;

* Proceduri chirurgicale complexe și pacienți care suferă de cancer.

Există o necesitate constantă pentru stocuri de sânge, deoarece sângele poate fi înmagazinat pentru o perioadă limitată de timp înainte de folosire.

Ce ne propunem anul acesta?

Să achiziționăm un autoturism pentru deplasarea personalului medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș pentru colecta mobilă de sânge. 
Sunt localități în județul nostru care se află la peste 100km de Baia Mare, iar donatorii fac mai bine de 2 ore pe drum (doar dus), pentru a face o faptă bună. Achiziționarea autoturismului ar rezolva această problemă.


Cum poti ajuta? 

Fii alături de noi la bal și anul acesta! Invitația este sub forma de donație, 200 RON (single) și 300 RON (pereche) sau donează on-line pe sprijină.ro pentru cauza noastră. 

Donează sânge, Salvează vieți!
----------------------------------------
Data: 23.02.2019
Locație: Baia Mare, Clubul Campionilor - Sala de Evenimente
Înscrieri la numărul de telefon: 0756.943.865
Accesul se face începând cu ora 19:00.