Doneaza o speranță. Ajută copiii marginalizați!

de Lajos Kristof
Adauga la favorite
1413
vizualizari
1,056 lei
din 30,000 lei
Bucuresti ,
Initiator proiect
9 proiecte
ONG
ONG profil verificat

 

Programul Mentor în România își propune să trimită 20 de copii abandonați cu inteligență peste medie, în tabăra de excelență, ce va avea loc în perioada 22-27 iulie, la Pensiunea Ferma Veche, localitatea Bogdana, jud. Bacău, unde vor beneficia, pe lângă ateliere de cunoaștere și descoperire, de mentori specializați care le vor oferi în acest timp o serie de ateliere de îndrumare personală, consiliere individuală. Tabăra de cinci zile e rampa de lansare pentru o integrare mult mai ușoară în societate și care le va da încredere.

Problema copiilor abandonați în România - talente risipite

Șansa de reușită socială și profesională a unui copil abandonat este de 0,1 la sută. Ei au un viitor atât de strălucit în viață, au atâtea talente, au atâtea lucruri de spus, au atâtea emoții frumoase pe care le pot  exprima prin artă. Dar au nevoie de ceva diferit față de noi, poate mai mult decât o șansă la viață, chiar dacă mulți se nasc cu forme de dizabilități asociate și mor în dureri cumplite. Ei au nevoie de un mentor pe viață, o persoană de încredere, un om care să-i inspire, programe alternative care să-i ridice, să capete încredere!

Citește poveștile copiilor geniali din orfelinate descoperiți de noi:

https://kristoflajos.wordpress.com/2018/07/31/genialii-fara-sanse-2-emil-copilul-abandonat-sansa-de-a-deveni-printre-dansatorii-talentati-ai-lumii/

https://kristoflajos.wordpress.com/2018/07/24/genialii-fara-sanse-1-si-a-salvat-mama-de-la-suicid-iar-acum-este-in-orfelinat-alaturi-de-fratii-lui-mai-mici/

 

Soluția

Mentorii schimbă vieți, însă copiii schimbă viața mentorilor chiar mai mult! Orice copil are nevoie de un mentor care să-i fie un ghid în viață, iar visul nostru este ca nici un copil să nu rămână fără mentor - este visul împlinit al unui tânăr crescut în centrele de plasament. 

 

 

Ce implică tabăra de excelență?

12 voluntari implicați în ateliere de cunoaștere, dezvoltare personală, enrichment, mentorat individualizat și ateliere pentru descoperirea personalității și a talentelor

32 de participanți  din care, voluntari specializați și însoțitorii copiilor din centrele de plasament au nevoie de acoperirea cheltuielilor de cazare,  3 mese ( București- localitatea Bogdana, jud. Bacău, Pensiunea Ferma Veche : 90 lei/zi, transport, 160 lei/persoană, materiale didactice

200 de voluntari  recrutați și formați pentru a face parte  dintr-o comunitate educațională puternică ce va crește de la an la an, implicându-se în viața copiilor marginalizați din România

24 de școli din comunitățile defavorizate vor face parte din comunitatea voluntarilor Mentor în România.

Ce se întâmplă după tabăra de excelență cu acești copii?

Centrul Național de Mentorat în Educația Talentelor cu sediul în București, sector 4, va organiza în perioadele de weekend ateliere de dezvoltare personală prin teatru, dans contemporan, muzică instrumentală și vocală, pictură, robotică și IT,  mentorat și consiliere individuală.

 

Rezultatul: copiii își vor găsi rostul în viață, un viitor mai încrezător, o comunitate de viitori specialiști cu experiență dedicată copiilor marginalizați ce vor putea deveni viitori angajați cu expertiza deja formată.


Anul acesta a înființat în București, primul Centru Național de Mentorat în Educația Talentelor, program non-profit ce ajută copiii să-și descopere talentele și abilitățile. Peste 50 de copii ( 5-12 ani) beneficiază de mentorat individualizat și pe grup. Până în prezent s-au alăturat proiectului antreprenori, artiști și jurnaliști si în calitate de Ambasadori ai Programului Mentor în România: Maia Morgestern,  Ivan Ana- Maria, Mirabela Miron, Horia Moculescu.

Despre inițiatorul proiectului:

Lajos Kristof este omul care vrea să schimbe lumea. Știu cât este de ambițios să crezi că poți face asta, dar el știe mai bine că mulți alții că lumea poate fi schimbată cu iubire doar de copiii din ziua de azi. 
Lajos, tânărul supradotat descoperit în centrul de plasament se luptă pentru ca programele de mentorat să devină o necesitate în educație, care să suplinească nevoile unui copil într-o școală, grădiniță sau centrul de plasament.