Centrul de Pregatire pentru viata

de Patricia Andreea Mitrache
Adauga la favorite
440
vizualizari
0 lei
din 100,000 lei
București,

Initiator proiect

4 proiecte

``Genialitatea consta in a vedea lucruri in samanta`` Lao Tzu

Ma numesc Patricia Berbec, sunt psihopedagog si de aproximativ 6 ani lucrez cu copii cu cerinte educationale speciale. Am fost si voluntar, am fost si shadow, am fost si terapeut, am fost si prietena pentru acesti copii. Iubesc copiii nespus, si de cand am fost voluntar in Danemarca si Iordania in centre pentru copii cu aceeasi afectiune, mi-am dorit sa fac mai multe pentru aceste minunatii de copii. Stiu, multi dintre voi nu stiu ce este autismul, si mai multi nu au luat contact cu un astfel de copil. Dar va zic eu, acesti copii sunt minunati, te invata sa traiesti in prezent, te indeamna la calmitate dar te pot si duce la extrem.

Asa ca mi-a venit ideea unui Centru de pregatire pentru viata. De ce un astfel de nume? Pentru ca tot mai multi parinti se gandesc ce va face copilul lor dupa ce ei nu vor mai fi?Ce s-ar intampla cu acel copil daca ei ar pleca la cele vesnice? Si au mare dreptate, la noi in tara nu exista programe care sa ii pregateasca pentru viata, care sa ii sprijine dupa varsta majoratului. Si daca exista sunt mult prea putine. Eu imi doresc sa schimb asta, si in acest sens am creat Asociatia pentru Educarea si Integrarea Tuturor.

In Romania anului 2018, 1 din 10 copii este diagnosticat cu autism. Un diagnostic devastator pentru parinti. Un moment din care incepe calvarul. Calvarul noptilor nedormite, sutelor de ore de terapie, credite peste credite, totul pentru ca al lor copil sa aiba o viata decenta si autonoma. Toti ne dorim asta pentru copiii nostri, nu?

Stiu, sunt atatea cazuri in care sunt necesare donatiile pentru a salva o viata. SI eu am donat pentru astfel de cazuri si o sa mai donez. Insa eu va cer pentru a salva nu doar o viata, ci sute de vieti. Nu doar ale copiilor, ci si ale parintilor lor, si ale persoanelor care vor fi angajate in cadrul centrului. Si veti contribui si la salvarea mea. Pentru ca imi doresc din tot sufletul sa fac ceva pentru acesti copii, sa imi pot lua copilul cu mine la munca, sa nu ma intorc la acelasi loc de munca unde in timpul sarcinii am fost hartuita si terorizata. Pentru ca acest centru va salva nu doar o familie, pe a mea, ci zeci alte familii. Mi-as dori sa am eu banii necesari sa fac acest centru, insa nu ii am, desi muncesc pe branci. Insa sunt dispusa sa ofer diferite cadouri pentru donatii. Pot picta, pot realiza diferite obiecte decorative, haine personalizate, etc. Totul pentru implinirea unui vis arzator. Cum zicea si Walt Disney:``Daca poti visa ceva, poti si realiza acel lucru``. EU am incredere in oamenii de langa mine, ca nu vor ramane indiferenti. Am incredere ca prietenii mei ma vor ajuta, daca nu cu donatii, cu un share. Pentru ca dar din dar se face Rai. Orice donatie este binevenita. Pentru tine o cafea, sau un pachet de tigari, sau o guma, pentru noi e mai mult de atat. Pentru ca usor, usor se vor strange, iar cand se vor strange toti banii, acesti copii vor avea o a doua casa, care ii va pregati pentru viata, iar parintii vor avea liniste in suflete, pentru ca vor sti ca ai lor copii minunati se afla pe maini bune zi de zi.

Daca s-a construit un spital din marinimia romanilor, sunt convinsa ca si acest centru se va putea deschide!

Pentru prietenii mei: Saptamana viitoare este Sf. Andrei si e si ziua mea, in loc sa imi luati cadou, va rog donati, cat vreti si cat puteti. Va multumesc tuturor!