Ce stii despre fertilitatea ta?

de marilena baluta
Adauga la favorite
3860
vizualizari
1,018 lei
din 10,000 lei
Bradu, Județul Argeș
"Si eu am dreptul sa fiu parinte" este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop promovarea sanatatii femeii
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Context actual 

 • În fiecare an, populația României scade într-un ritm alarmant, asfel că, potrivit datelor EUROSTAT, în 2080, țara noastră va avea cu aproape 4 milioane mai puțini locuitori decât are în prezent, ceea ce reprezintă o scădere a populației actuale cu peste 25%. Această situație se înregistrează în condițiile în care, la nivelul Europei, o previziune calculată pentru aceeași perioadă, arată că țarile din regiune se află pe un trend crescător care va duce ca până în anul 2080, populația la nivel european să crească de la 508 la 520 milioane locuitori. Îngrijorător pentru țara noastră este, însă faptul că, pe langă descreșterea efectivă la nivelul numarului de locuitori, populația va suferi și un amplu proces de îmbătrânire. Astfel, în anul 2080, ponderea persoanelor de peste 65 de ani din totalul populației, se va dubla față de momentul actual și va ajunge la 50%.

 

                      Scopul

 •  ne dorim să oferim consultatii si investigatii pentru cuplurile infertile cu venituri mici
 •  să oferim materiale informative despre infertilitate, sănătatea reproducerii
 •  costurile investigațiilor pentru infertilitate nu pot fi acoperite în totalitate de către asigurările sociale și din acest motiv cuplurile cu venituri mici nu au acces sau au acces limitat la consultații de înaltă specialitate.

 

 • Suma solicitată acoperă consultații și investigații pentru 100 de cupluri (consultații, ecografii, spermograme)
 • Cu acest proiect ne dorim să ajutăm persoanele cu venituri mici să acceseze servicii medicale de specialitate, să primească informații de la specialiști în domeniu.

                      Activitati

 •  fondurile vor fi folosite în campanii medicale în zone unde nu există specialiști în domeniu, unde vom organiza caravane de consultații pentru persoanele afectate de infertilitate.
 • analize care nu intra în pachetul de asigurări CAS
 • spermograme
 • ecografii

                 Incurajam sa ni se alature in acest proiect specialisti in infertilitate, psihologi,                              psihoterapeuti, persoane care empatizeaza cu ideea de infertilitate.

                

 • 13/03
  2017
  1

  În ziua de 11 martie a avut loc în București, în cadrul Clinicii Medicum, prima sesiune din campania 'Ce știi despre fertilitatea ta?'

  În cadrul sesiunii au beneficiat de consultații gratuite șase cupluri cu probleme de fertilitate, iar trei dintre partenerii de cuplu au beneficiat de spermograme gratuite. 

  Pentru că locurile au fost limitate și este o listă de așteptare, urmatoarea sesiune va avea loc tot în București în cadrul Clinicii Medicum.

  Multumim tuturor celor care sprijină campania noastră!