Casuta pentru familia Lapuste

de Isabela Beatrice Gal
Adauga la favorite
11625
vizualizari
38,465 lei
din 25,000 lei
Tauti, judetul Cluj

Initiator proiect

1 proiect

Astăzi vă aducem în atenție familia Lăpuște. Am ajuns prima dată la ei anul trecut, înainte de sărbători și am găsit acolo o situație dificil de explicat în cuvinte. E acolo o familie formată din bunici, fiica lor și 3 nepoți - anul trecut era prezent și tatăl copiilor, însă între timp a murit de cancer. Teoretic sunt 2 "case", însă e mai mult decât impropriu spus. Locuința batrâneilor e o colibă minusculă din pământ, gata să se prăbușească, încălzită cu o soba mică ce scoate iarna fum aproape mai mult decât căldură. Locuința copiilor constă în 2 camere de lemn ce nu comunică între ele. Nu au baie, nu au bucătărie, nu au multe din lucrurile pe care noi le considerăm esențiale. Cei în vârstă arată ca un cuplu de bătrâni la care te gândești când spui "bunici", cu zâmbetul pe buze, chiar dacă nu au aproape nimic.  

Bătrânul are probleme de sănătate și este mereu nevoit să poarte o sondă (uneori cheamă salvarea pentru a putea fi schimbată). Cu toate astea, îl găsești greu acasă, căci pleacă prin pădure după lemne. 

Nevoia cea mai mare a bătrâneilor e de o locuință sigură și călduroasă, mai ales că începe iarna.

Dorim să construim o căsuță cu baie și bucătărie lângă cea veche, iar banii strânși vor merge la achiziția de materiale de construcții și sobă. Suntem depășiți de situație și e nevoie de ajutor pentru a ajuta mai departe. Oricine poate întinde o mână e rugat să o facă, fiindcă suntem oameni și nimeni, absolut nimeni nu merită să trăiască așa.

 

Detalii caz:

Perioadă construire: noiembrie-maxim prima săptămână din decembrie

Timp de construire a casei: 7 zile

Buget minim: 3500 euro

Ong implicat cu construirea casei: ELS Ministries http://www.elsm.ro/homes-of-hope/

Nevoie de voluntari: zilnic este nevoie de 8 voluntari, pe lângă cei 7 de la organizația Els.

 

Suntem un grup mic de oameni diverși din Cluj și ne-am dori tare mult să strângem suma cât mai repede, pentru a putea să le asigurăm o locuință sigură și călduroasă în care sa stea până la Crăciun! :)

 

Orice share, orice ajutor fizic sau donație ne va ajuta să strângem suma necesară și să ne apucăm cât mai repede de începerea construcției! :)

 

Pic cu pic se face mare, ajută-ne și tu!

Mulțumim!

 • 15/12
  2019
  3

  Dragi donatori si sustinatori,

  Va anunt cu drag ca familia Lapuste s-a mutat in noua lor casuta! In linkul de facebook de mai jos puteti gasi poze cu casuta gata si familia fericita ca pot sta intr-un loc luminos si sigur!

  Cu banii ramasi vom continua la inceputul anului sau in primavara sa le terminam baia, montat fosa septica, tras apa si izolat cum trebuie pe afara!

  Va multumim enorm pentru sustinerea financiara si efortul depus intr-un timp atat de scurt, fiecarui voluntar, donator, fiecare share si incurajare!

  Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sustinerea fiecaruia si vorba Dianei: pic cu pic se face mult!  :)

  Va dorim un Craciun cu adevarat implinit si fericit, altaturi de cei dragi si va tinem la curent cu urmatoarea faza din acest prim proiect in cazul familiei Lapuste! ????????

  https://www.facebook.com/casutecusuflet/

   

 • 27/11
  2019
  2

  Wow! Vrem sa multumim fiecarei persoane care a donat si s-a oferit sa ajute intr-un fel sau altul familia Lapuste!
   La inceputul saptamanii s-au luat masuratorile, iar incepand de vinerea aceasta pana vinerea viitoare (fara weekend) ne putem implica si la construit fizic!

  Pentru oricine este disponibil, astept un email pe isabelagal24@gmail.com si va pot adauga in grupul de whats app pentru mai multe detalii si o organizare cat mai buna!

  P.S.: deoarece nu pot introduce poze aici, va pot adauga pe grupul de Whats App pentru a vedea stadiul proiectului! :)

  Multumim din nou!

   

 • 14/11
  2019
  1

  Pentru mai multe detalii, nelamuriri sau daca vreti sa va implicati, imi puteti scrie pe adresa

  isabelagal24@gmail.com

   

  Multumim de suport!!