Alături de Moise Elisei

de Andrei Nicolae
Adauga la favorite
400
vizualizari
47 lei
din 15,000 lei
Periș,

Initiator proiect

1 proiect

Maftei Elisei are trei anișori, este din Peris, jud. Ilfov și suferă de mai multe boli, printre care:

Tromboză de venă femurală stângă, piciorușul lui Elisei se umflă și își schimbă culoarea pielii până la învinețire. De asemenea, Elisei suferă și de trombofilie congenitală (se coagulează sângele prea repede). Din acest motiv lui Elisei i-se recoltează sânge și de două ori pe zi, pentru analiza de INR.

Elisei are și întârziere în dezvoltare și creștere, din cauza alergiei la proteina din laptele de vacă, fiind nevoit să consume numai lapte de migdale și orez.

Problemele de sănătate au început de la vârsta de două luni, descoperite la Spitalul Louis Turcanu (din Timișoara), în urma investigațiilor de specialitate. Cele mai mari probleme de sănătate au început anul trecut în iunie, când urma unui roșu în gât și a unei infecții urinare cu Klebsiela, părinții au văzut că un picioruș este mai umflat decât celălalt. De la pediatrie, a fost trimis la chirurgie unde s-a descoperit o hernie hidrocel vaginal stâng (testicole umflate). De la chirurgie a fost trimis la un medic specialist de rinichi și în urma unor analize trimise în străinătate s-a descoperit tromboza de venă femurală stângă.

Din păcate, în ultimul an Elisei a stat numai prin spital, iar până în acest moment medicii nu i-au dat diagnostice concrete foarte clare, după care să urmeze un tratament sau intervenție chirurgicală, care în final să ducă la vindicarea copilașului.

Din acest motiv, părinții lui Elisei au căutat disperați soluții și alte opinii medicale de specialitate, pentru că nu-i așa, care părinte ar putea sta cu mâinile în sân să aștepte la nesfârșit un diagnostic clar, pentru a ști ce trebuie să facă pentru a-și salva copilașul?

Cu ajutorul unei asociații umanitare și prin suportul financiar al donatorilor, Elisei a ajuns la începutul anului în Ungaria, în căutarea unui diagnostic concret, care să ducă la un tratament concret. După investigații foarte amănunțite, medicii din Ungaria le-au comunicat părinților că 70% din piciorul stâng și 30% din piciorul drept sunt afectate de boală și necesită o intervenție chirurgicală de urgență. Orice întârziere, va complica și mai mult boala, va afecta și mai mult picioarele, existând riscul real de a le pierde. De asemenea, lui Elisei i s-au descoperit foarte mulți ganglioni limfatici, din care doi la cap, fiind suspectat de cancer.

În urma celor aflate în Ungaria, părinții lui Elisei au tradus toate documentele medicale și analizele efectuate atât în Ungaria cât și în România și le-au trimis la mai multe clinici din străinătate pentru a găsi un spital unde să se face intervenția chirurgicală. Au fost cu Elisei și la medici din România pentru a vedea unde poate fi operat, din păcate, atât în România cât și de la toate clinicile din Europa au primit răspuns negativ, că nu poate fi operat, fiind prea mic.

Au primit un răspuns afirmativ de la o clinică din S.U.A. și de la una din Turcia, Koç University Hospital. Părinții au ales clinica din Turcia fiind mai aproape de casă. Clinica din Turcia poate face operația, însă au condiționat lucrul acesta cu reluarea și efectuarea unui nou set de analize, după care medicii să poată hotorî modul și nivelul intervenției chirurgicale.

Costul acestor analize, inclusiv spitalizarea se ridică la suma de 20.000 de euro (acest cost este estimativ, el poate crește sau poate fi mai mic, după cum hotărăsc medicii atunci când Elisei va ajunge în Turcia).

Imediat după aceste analize se va stabili și costul intervenției chirurgicale.

Iato diagnosticul lui Elisei:

  • Tromboză veche venă iliacă stângă.
  • Trombofolie congenitală.
  • Astm bronșic.
  • Monocitoză.
  • Eozinofilie.
  • Alergie la laptele de vacă, soia și lapte de capră.
  • Anemie carentiala.
  • Hidrocel vaginal stâng.
  • Insuficiență respiratorie acută.
  • Suspect de cancer, foarte mulți ganglioni limfatici.

Părinții, o familie modestă, nu au posibilitatea de a suporta costurile acestor analize și costurile operație care va urma. De aceea, fac un apel la toți cei care pot și doresc să fie alături de Elisei, să nu își piardă picioarele, să poată să aibă o copilărie normală și să se bucure de viață ca orice copilaș, să doneze pentru a putea acoperi aceste costuri.

Suma strânsă până acum: 17.531 EURO

Suma necesară pentru intervenție: 20.000 EURO

Timp Rămas: 30 de zile

În prezent au donat un număr de: 651 persoane