Ajutor pentru Rodion Ladilsau Rosca

de Rodion Ladislau Rosca
Adauga la favorite
5662
vizualizari
8,763 lei
din 360,000 lei
Cluj-Napoca,

Initiator proiect

1 proiect

Nu vrem sa fie iarasi "prea tarziu"

Rodion Ladislau Rosca - parintele muzicii electronice romanesti

Probabil ca unii dintre voi au auzit de el. Este un fel de Kraftwerk al Romaniei, primul din Romania care a facut muzica electronica inca din anii '70. Mai multe despre el gasiti aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Rodion_Ladislau_Roșca

Povestea lui incepe sa devina trista in ultimii ani, el fiind diagnosticat cu cancer la ficat. Pe langa asta, a contactat virusii de hepatita C si D de la un cabinet stomatologic. Tratamentul este extrem de costisitor, ca si viata de zi cu zi, de altfel. Singur nu ar putea niciodata sa stranga suma pentru operatie, pentru ca de-abia se descurca, neavand niciun venit constant.

Am hotarit sa lansez aceasta campanie, deoarece Rodion este o legenda (inca) vie si care are nevoie de ajutorul nostru.

Banii voi merge direct in contul artistului pentru operatie de transplant de ficat, care costa 70.000 GBP (Lire Sterline).

In cuvintele lui, intr-un interviu acordat evz.ro, Rodion spune:

„Eu făceam muzica viitorului în 1977, iar trupa mea se numea «Rodion G.A.», îi aveam alături pe Gicu Fărcaş şi Adrian Căprar. Am crezut că mă ajută, dar m-au tras în jos. Formaţia a fost considerată revelaţia rock a României şi am activat pâna în 1983. Am lansat principalele compoziţii, precum «Stele şi Lumini», «Imagini din Vis», «În liniştea nopţii» sau «Uneori». Piesele au ajuns pe rând pe primele poziţii ale clasamentelor alcătuite de radiourile şi revistele vremii. Formaţia continuă să ocolească studiourile profesioniste de înregistrare şi experimentează, înregistrând în apartamentul liderului. Aveam mereu idei noi de instrumete muzicale modificate, am scos şi sunete din jucării, cu care am făcut piese, am avut la vremea aceea 4 magnetofoane Tesla. Am fost primul care am folosit sample – uri… Copiam muzica de pe o bandă pe alta… ce se face acum cu diverse aparaturi eu făceam atunci. Am scos la Londra patru albume, aici sunt ignorat şi nebăgat în seamă (…)

Pot spune că sunt victima ignoranţei sistemului muzical românesc. Am luat multe premii şi am făcut filmul «Imagini din vise», pentru care în 2016 am luat premiu la Festivalul DocuArt. Mă deranjează că nu sunt chemat la festivalurile mari, la Untold, iar primăria din Cluj nu face nimic pentru mine”.

Mai multe informatii gasiti si pe https://www.ziardecluj.ro/rodion-rosca-internat-spital-starea-sa-de-sanatate-e-foarte-grava

Haideti sa nu ajungem in situatia in care regretul este mai puternic decat recunostinta. Acest om are nevoie de ajutor. El face muzica in continuare!

Orice suma este binevenita. 

Nu uitati sa share-uiti aceasta campaniem ORICE LEU si ORICE SHARE ajuta!

 

 

 

 • 29/08
  2019
  1

  Dragii mei, 

  Puteti dona si direct in banca:

  ROSCA RODION-LADISLAU IBAN : RO44RNCB0106026285340002

  BANCA COMERCIALA ROMANA S.A.

  Sucursala Cluj str. George Baritiu nr. 10 - 12 ROMANIA

  Multumiri \m/