Ajutor pentru David !

de Liliana Purcaru
Adauga la favorite
5042
vizualizari
750 lei
din 94,000 lei
Comanesti,

Initiator proiect

1 proiect

Buna ziua! Ma numesc Purcaru Liliana si vreau sa va spun povestea mea. Sunt mama a doi copii, Purcaru Andreea si a lui Purcaru Ioan-David in varsta de trei ani. Pe fetita mea am nascut-o perfect sanatoasa, la varsta gestationala de 39 de saptamani.. In schmb, pe baietelul meu, David, din nefericire Dumnezeu a hotarat sa vina pe lume la numai 24 de saptamani de sarcina, printr-un avort spontan. S-a nascut cu doar 600 grame in sala de avorturi si nimeni nu ii dadea sanse la viata. Cu toate acestea, inca din primele lui clipe de cand a venit pe lume, a dat dovada ca el este un luptator cu viata si ca vrea sa traiasca.Dupa cateva ore de la nastere, a fost transferat de la spitalul Municipal Moinesti pe sectia de neonatologie a maternitatii Cuza-Voda-Iasi, iar de atunci a inceput lupta pentru supravietuire.

Fiind atat de mic si fragil, cu niciun organ ajuns la maturitate, a facut hemoragie cerebrala si pneumonie. In urma pneumoniei starea lui s-a agravat, suferind foarte multe hipoxii, stopuri respiratorii (fiind resuscitat si readus la viata de nenumarate ori) ajungand la diagnosticul de fibroza pulmonara cu insuficienta respiratorie, fiind intubat timp de 89 de zile. In urma tuturor acestor suferinte suportate in primul rand de catre David si apoi de catre noi, familia si parintii lui, am reusit sa ne externam dupa 9 luni de internare continua cu un aparat de oxigen de care David era dependent si cu urmatoarele diagnostice: displazie pulmonara, fibroza pulmonara cu insuficienta respiratorie, encefalopatie sechelara, retard psihic sever cu elemente autiste, hipoacuzie bilaterala (nu aude).

Noi, ca parinti de rand, ce avem veniturile minime pe economie, am facut eforturi disperate pentru a-i oferi cele mai bune tratamente ce puteau fii decontate si de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dar nu au fost. Prin urmare, la indemnul medicilor am achizitionat contra-cost vaccinul Synagis, fiole pulmozyne de care el era dependent in valoare de 9.000 de euro. Dupa toate aceste eforturi colosale, am aflat ca sansa lui la o viata aproximativ normala este un implant cu celule stem. Dupa alte eforturi financiare, in urma unor imprumuturi bancare si nebancare am adunat suma de 10.000 de euro si l-am adus pe David in Turcia, la spitalul Liv Hospital, unde a beneficiat de prima implantare cu celule stem. Pentru a avea rezultate benefice, medicul turc Erdal Karaoz ne-a recomandat inca doua sedinte de implantare. Avand in vedere ca noi, parintii lui, am obtinut imprumuturi pe o perioada de 5 ani, am epuizat toate resursele, toate creditele, si nu mai avem de unde sa achizitionam banii pentru restul sedintelor de implantare.

Ca o mama, o mama disperata, va rog, va implor sa va alaturati suferintei mele si sa-mi dati o mana de ajutor. Toata fericirea mea consta in a-l vedea pe fiul meu ca se poate descurca singur, ca va auzi, ca va putea vorbi si ca va stii sa-si poarta singur de grija atunci cand va fii adult si cand eu nu o sa mai fiu fizic langa el.

Va multumim din suflet !

 Cod IBAN Raiffeisen Bank (RON): RO32 RZBR 0000 0600 0581 2251

 Cod IBAN Raiffeisen Bank (EURO): RO53 RZBR 0000 0600 2092 0593

Cod BIC Raiffeisen Bank: RZBRROBU