Șansa să pot scrie mai departe

de Emil-Vanea Halastuan
Adauga la favorite
592
vizualizari
0 lei
din 5,000 lei
Turda,

Initiator proiect

1 proiect

Jurnalist de meserie, scriu de o viață întregă. Acum însă scriu o poveste, pe care nu credeam vreodată că va fi nevoie să o aștern pe foaie.
 
Am nevoie de o sumă serioasă de bani, pentru o intervenție chirurgicală vitală la arterele carotide. Din cauza sindromului ”Șpaga” de care suferă sistemul medical public din România, am fost nevoit să apelez la spitale din străinătate pentru indicarea soluției optime de rezolvare a stenozei carotidiene de care sufăr de peste 6 ani. Am ezitat aproape un an până să fac acest pas. Am încercat numeroase variante, la Cluj, la Târgu-Mureș, la Sibiu, la București. Datorită unui medic turdean, care lucrează în Belgia, am găsit înțelegere și susținere la Spitalul Universitar Saint Luc, din Bruxelles. Acolo pot scăpa de stenoză prin intervenție chirurgicală, însă operația costă circa 6000 – 7000 de euro. Cu tot cu investigațiile medicale necesare și cu consultațiile aferente, costurile pot ajunge până la 10.000 de euro. 
 
Am ajuns să caut această suma de bani oriunde: am nevoie urgent de 5 mii de lei, ca să completez suma de care am nevoie pentru plata unei părți a intervenției chirurgicale la arterele carotide. În România medicii din sistemul medical public evită să facă această operație, din cauza gradului de risc destul de pronunțat al intervenției.  Îmi pot însă rezolva problema la Spitalul Universitar Saint Luc, din Bruxelles (Belgia).

Am încercat să fac rost, pe cont propriu, de suma necesară intervenției dar nu am reușit. În ultimele zile, căderile tensiunii arteriale, cauzate de slaba circulație a sângelui în zona capului, s-au înmulțit. În aceste condiții, șansele producerii unui accident vascular cerebral cresc, pe zi ce trece.

De aceea apelez la ajutorul publicului, al colegilor, al prietenilor și al cunoștințelor. Prin donațiile dumneavoastră (sume mici, de la numeroși donatori) s-ar putea strânge suma de care am nevoie pentru a mă putea interna la Spitalul Universitar Saint Luc, din Bruxelles, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale (endarterectomie) ce are drept scop curățarea arterelor carotide, blocate, în procent de până la 70 la sută, de depuneri calcifiate, care nu au putut fi îndepărtate prin tratamentul medicamentos pe care îl urmez, regulat, din 2012.

Persoanele care au disponibilitatea de a mă ajuta să strâng suma necesară pentru plata intervenției chirurgicale mă pot salva de la un final nefericit.

Vreau doar ca viața să îmi acorde șansa să scriu mai departe! 

Vă mulțumesc,

Emil HĂLĂȘTĂUAN