Ajutati-ma sa inving autismul!

de Cristina-Gabriela Vartic
Adauga la favorite
2686
vizualizari
70 lei
din 15,000 lei
București, Municipiul București

Initiator proiect

3 proiecte

  In Decembrie 2013 destinul familiei noastre s-a  schimbat la 90°  a fost un moment extrem de greu, cand am aflat vestea , ca baietelul nostru a fost diagnosticat cu autism, am ramas socatii am inceput sa plangem, sa tipam , am simtit furie in momentul acela,nu credeam asa ceva iar in gandul meu spuneam:asa ceva nu mi se poate intampla mie , dar sa intamplat. Am ajuns acasa am inceput sa ma documentez ce este autismul , si cum imi pot ajuta baietelul.In cele din urma am acceptat diagnosticul dar greu. Copilul este cel mai important in momentul de fata pentru noi.  

          Pe baietelul nostru il cheama Vartic David Florin, in varsta de 3 ani, are autism, diagnosticat la varsta de 1 an si 5 luni.

          Stiu ca o sa va intrebati cum am descoperit asa la o varsta frageda.

        Diagnosticul cu autism se pune la varsta de 3 ani, la noi s-a vazut semnele de autism de la varsta de 1 an si o luna, dupa vaccinul de 1 an , familia si prieteni au observat ca David nu este ca ceilalti copii. Si cand zic ceilalti copii ma refer ca el nu se juca ca  ceilalti copii, nu mai avea contact vizual,nu raspundea la nume, nu reactiona la zgomot, avea miscari stereotipe, repetitive ,si nu comunica propriile nevoi,intr-o maniera care sa poata fi inteleasa.

          In parc se juca de unu singur,nu era atras de ceilalti  copii de varsta lui.

   

          David face terapie  ABA de la  1 an si 6 luni,imediat cum am descoperit ca are autism.

           David trebuie sa faca  mai multe ore de terapie pe zi intre 4-6 ore de terapie ABA..

         O ora de terapie ABA costa 50lei.  David trebuie sa faca pe zi minim 4 ore de terapie ABA care in total ar costa 200lei pe zi.  Noi nu ne permitem sa platim 200 lei pe zi, respectiv 1000lei pe saptamana, respectiv 4000lei pe luna.        David trebuie sa faca  si locopedie, kinetoterapie, socializare de grup, materiale de terpie care costa mult.

          David a facut tratament cu ace care se numesc Auriculoterapie. Acum ia ulei de peste,Tonotil-n ,si face injecti cu Cerebrolysin.

    Avem nevoie de sprijinul si  ajutorul vostru,  sa putem strange donati , sponsorizari si redirectionarea 2%  fonduri prin acesta platforma pentru  terapia ABA .          David nu poate intrerupe terapia are nevoie ca de aer. Terapia autismului este una de durata , destul de costisitoare dar cu ajutorul ei se pot obtine rezultate uimitoare.     Copilul poate ajunge la un grad de autonomie care sa-i permita sa frecventeze scoala de masa sub supravegherea unui insotitor, iar in cele din urma exista sansa sa ajunga un adult care sa se descurce singur.     Scopul terapiei fiind atingerea unui grad cat mai ridicat  de autonomie .                                                                                                                                         

 Daca nu ai momentan posibilitatea de a aduce o contributie financiara, poti face un lucru important:Distribuie cauza lui DAVID prin intermediul retelelor de socializare, multumim!!!!!!                                                                                                                                                        

             Contact: email ; crina_21rebela@yahoo.com

        Telefon: 0761 520 177  sau Abilitati din Dizabilitati

         Adresa de facebook: https://www.facebook.com/varticgaby.cristina

   ACUM POTI SI TU SA SCHIMBI O VIATA!!!

                                                      PRIN DONATII/ SHARE.

Sponsorizari la Abilitati din Dizabilitati

 

       Sa ii oferim sansa de a se recupera.   Donatiile vor fi folosite exclusiv pentru terapia ABA pentru recuperarea lui David in Bucuresti la Abilitati din Dizabilitati!!