Achizitie Agitator Trombocite

de Brian Cristian
Adauga la favorite
14287
vizualizari
1,731 lei
din 10,000 lei
Baia Mare,
Initiator proiect
Profil verificat
3 proiecte
ONG
ONG profil verificat

Despre Rotaract

Rotaract este un club sponsorizat de Rotary, pentru tineri cu vârste între 18 și 30 de ani. Cluburile Rotaract au ca arie de acțiune comunitățile în care se află și sunt sponsorizați de un club Rotary local. Asta îi face adevarați ,,parteneri de serviciu" și membri cheie în familia Rotary. Scopul principal Rotaract este de a oferi tinerilor oportunitatea de a-și spori competențele care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, pentru a răspunde nevoilor comunităților lor, și de a promova relații mai bune între toți oameni din intreaga lume într-un cadru bazat pe prietenie și servicii. Membrii Rotaract sunt tineri care își doresc să crească alături de comunitățile din care fac parte, prin urmare, ei organizează diferite tipuri de proiecte: comunitare, vocaționale, educaționale, ecologice, sociale, profitând de aceste contexte pentru a promova valorile rotaracctiene și a se dezvolta.

Despre Rotaract Baia Mare TEAM

Clubul Rotaract Baia Mare T.E.A.M. a fost înfiinţat în anul 2011 de către un grup de tineri întreprinzători şi responsabili, doritori de a face o schimbare în comunitatea băimăreană. Clubul nostru promovează dezvoltarea profesională şi personală a membrilor săi şi a tinerilor din societate, o conduită etică şi morală în viaţa de zi cu zi, precum şi promovarea si dezvoltarea voluntariatului şi filantropiei prin proiectele organizate.

Despre Proiectul ,,Donează Sânge, Salvează Vieți

„Împreună am descoperit că avem puterea de a dărui viață. Oameni pentru oameni.”

Campania „Donează sânge, salvează vieţi” a început în urmă cu aproape 5 ani, când membrii clubului au conştientizat realitatea lipsei de sânge în spitale şi numărul scăzut de donatori la nivel naţional.

Conform statisticilor, România ocupă penultimul loc în Europa, după Albania, în privința donării de sânge. Minimul necesar de donatori în România ar fi de 2,5%, chiar 6% conform recomandărilor Comisiei Europene. Totuși, media donatorilor este sub 2%, nevoia de sânge fiind acoperită într-o proporție de doar 60%. Toate acestea în condițiile în care o dată la 3 secunde un om are nevoie de sânge.

Dincolo de aceste date, membrii Rotaract Baia Mare TEAM au fost motivați de faptul că numerele ascund de fapt cazuri reale, mii de oameni, a căror viața depinde de acest gest a cărui importanță nu este conștientizată decât în situații limită. Tocmai de aceea, proiectul ,,Donează Sânge, Salvează Vieți” își propune și în prezent să ridice nivelul de conștientizare față de nevoia de sânge din spitale, să crească numărul donatorilor de sânge din județ și, nu în ultimul rând, să ofere confort, informare și accesibilitate donatorilor.  

 

Despre Balul Inimilor

Balul Inimilor este un eveniment creat de membrii Rotaract T.E.A.M. ajuns la a patra editie, fiind parte integrată a proiectului „Donează sânge, salvează vieţi”. Acesta este în primul rând un eveniment caritabil creat în scopul strângerii de fonduri pentru îmbunătățirea confortului donatorilor și transformarea procesului de donare de sânge într-unul cât mai accesibil. Cele trei ediții de până acum au reușit deja să transforme ceea ce se numește ,,circuitul donatorului” la Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare prin renovarea unui grup sanitar, renovarea și estetizarea sălilor destinate donatorilor, înlocuirea unor piese de mobilier și, nu în ultimul rând, achiziționarea unui scaun special pentru afereză.

În al doilea rând, ne oferă oportunitatea de a-i aduce la un loc, într-un cadru elegant și relaxant, pe acei membrii importanți ai comunității care își aduc contribuția și se implică activ în astfel de inițiative. Balul Inimilor a fost și continuă să fie un loc unde se întâlnesc oamenii care rezonează cu valori precum prietenia, altruismul și cetățenia activă.  

Balul inimilor 2018

Anul acesta, în cea de-a IV-a ediție a Balului Inimilor, Clubul nostru și-a propus să continuie munca depunsă până în prezent pentru a face procesul de donare de sânge cât mai accesibil și confortabil.

De-a lungul celor 5 ani în care am desfășurat proiectul ,,Donează Sânge, Salvează Vieți” am luat contact direct în repetate rânduri cu donatorii. O mare parte dintre aceștia și-au exprimat dorința de a putea dona sânge și în incinta Spitalului Județean de Urgență „Dr. Costantin Opriș”. Această nevoie a fost identificată și de către echipa de management a instituției, care au început deja demersurile pentru înființarea unei secții de transfuzie sanguină.

Prin urmare, am luat decizia ca fondurile strânse în urma desfășurării evenimentului să meargă către inființarea acestei secții în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Concret, ne dorim să contribuim prin asigurarea resurselor financiare necesare achiziționării unui agitator de trombocite, element esențial într-o astfel de secție, pentru care nu există, în momentul de față, fonduri.

Credem cu tărie că implicarea activă a comunității și sprijinul nostru poate să contribuie la realizarea acestui obiectiv într-un timp cât mai scurt deoarece, atunci când este vorba de sănătatea sau viața unui om, timpul în care primește ajutor se măsoară în cele mai mici unități de măsură.