Absorbante lavabile pentru fetele mele din Africa

de Victoria Ioana Ciuhan
Adauga la favorite
1735
vizualizari
5,977 lei
din 5,000 lei
Mwanza, Tanzania

Initiator proiect

2 proiecte

Una dintre multele probleme pe care le întâmpină fetele din Tanzania, Africa e legată de menstruație. 

În februarie mă întorc în Mwanza, Tanzania să lucrez mai mult și mai concentrat cu organizația la care am făcut voluntariat toamna asta. Dintre toate planurile mele de proiecte și activități cu și pentru copii, cel pe care vreau cel mai mult să îl văd dus la capăt e o serie de workshop-uri de educație pentru sănătate pentru fetele grozave pe care le-am cunoscut deja în școlile în care am predat.

M-a marcat foarte tare faptul că extrem de multe dintre ele suferă foarte tare în perioada menstruației pentru că:

 • Nimeni nu le explică ce e menstruația și când se întâmplă (în Tanzania subiecte de genul ăsta sunt considerate foarte intime și nu sunt deloc abordate, nici la școală, nici în familie);
 • Este practic un subiect tabu și sentimentul pe care îl au toate fetele cu privire la asta este rușinea;
 • Fetele nu își permit absorbante și ajung fie să lipsească zile la rând de la școală din cauza asta, fie să recurgă la tot felul de improvizații pe post de absorbante, cum ar fi ugali (care e un fel de mâncare din porumb, pe același principiu cu mămăliga la noi, să zicem) sau tot felul de alte materiale inconfortabile și nesănătoase.

Așa că, inspirată de inițiativa #PeStop, în februarie vreau să mă întorc în Tanzania cu valiza plină de produse pe care să le împart în cadrul workshop-urilor și care să le ușureze fetelor acea perioadă din lună care acum este absolut îngrozitoare pentru ele.

Ce vreau să cumpăr?

Pentru că absorbantele nu sunt o soluție pe termen lung – se vor termina la un moment dat și ele nu își vor cumpăra altele, iar eu nu voi fi acolo la nesfârșit, – și nici cupele menstruale – pentru că nu le vor igieniza cum trebuie crescând astfel riscul de boli – m-am descis la ABSORBANTE LAVABILE.

Mie mi se par o invenție minunată: sunt eco-friendly, practice, confortabile, ușor de folosit și de lungă durată. 

Mi-am propus să sprijin cu astfel de produse 100 de fete. Un set de trei absorbante lavabile costă 48 lei (cel mai bun preț pe care l-am găsit, dar sunt deschisă la sugestii, dacă știe cineva alt loc de unde aș putea să le iau).  M-aș bucura enorm să mă ajutați să îmi ating targetul și să mă întorc în Tanzania cu 100 de seturi de absorbante! 

*Am ales să lansez campania asta în perioada Crăciunului în ideea în care poate unii dintre voi ați vrea să donați aici cadoul pentru un prieten (o donație în numele cuiva în loc să îi luați un cadou material). Dacă 100 de persoane ar dona câte 50 lei (echivalentul unui cadou generos de Crăciun), mi-aș atinge targetul și aș fi super fericită și recunoscătoare! Și pe fetele din Tanzania le-ar ajuta enorm! 

**Fondurile strânse pe această platformă vor fi folosite integral pentru achiziționarea produselor pentru fete – la finalul campaniei voi atașa aici bonul fiscal. 

 • 07/02
  2019
  1

  Actualizare fonduri stranse

  Mai jos atasez screenshot-ul unui excel primit de la administratorii platformei, in care se vede calculul sumei pe care am primit-o in urma campaniei (5462 lei). La aceasta suma se adauga urmatoarele donatii pe care le-am primit separat de platforma, direct in cont, dupa incheierea campaniei, si anume: 100 lei (donator Vivianda), 50 lei (donator Adina), 60 lei (donator Andreea), 100 lei (donator Ana). 

  Total: 5772 lei