Abiam - dreptul la o viață normală

de Antonela Neamt
Adauga la favorite
478
vizualizari
0 lei
din 118,750 lei
Timisoara,
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Abiam Căprar este un tânăr student, ambițios, optimist, harnic și o sursă nesecată de bună-dispoziție. Alături de cei 7 frați ai săi, Abiam transformă orice zi într-un motiv de bucurie.

Merge la biserică alături de familie, studiază la Facultatea de Agronomie din Timișoara și crede în bine. Însă viața lui a luat o întorsătură dificilă. Un accident agricol i-a zdrobit mâna dreaptă în timp ce își ajuta părinții să culeagă roadele muncii lor. Imaginile greu de suportat ale mâinii sale pe masa de operație, nu l-au descurajat să spere că lucrurile vor fi bine. Nici decizia doctorilor de a-i amputa antebrațul nu a fost una ușor de acceptat. Însă Abiam e un suflet puternic. Cu sufletul înecat în lacrimi de neputință, Abiam își dorește un viitor frumos alături de familia lui. Alături de părinți, Fundația pentru o Viață Sănătoasă a adus un zâmbet și o speranță pe chipul lui Abiam.

La centrul medical Theranova din Oradea se pregătește o proteză bionică, foarte complexă, premieră în România, dar și extrem de scumpă. Această proteză costă 89.000 euro. Din păcate, CNAS nu acoperă decât aproximativ 1000 de euro din valoarea ei. Proteza va răspunde la comenzi asemeni unei mâini normale, fiind conectată la sistemul muscular rămas pe antebraț. Cu o astfel de proteză, Abiam va putea duce o viață normală. Va putea scrie, mânca, răsfoi cursuri și zâmbi alături de cei dragi, așa cum își dorește din tot sufletul să o facă. Momentan avansul pentru realizarea protezei a fost achitat, însă sursele financiare ale părinților și apropiaților sunt insuficiente pentru a putea contura acest vis frumos. De aceea, apelam la tine!

Poți cunoaște mai bine cazul lui Abiam, urmărind un playlist cu video - aici

Donează pentru Abiam! Orice donație îl va ajuta să aibă o viață normală!

  • 18/07
    2019
    1

    Abiam - dreptul la o viata normala!

    Ofera o mana de ajutor pentru ca Abiam sa duca o viata normala!